NAJNOVIJE
U Vukovaru simpozij o palijativnoj skrbi

U Hrvatskome domu Vukovar svečano je počeo treći dvodnevni simpozij palijativne skrbi s temom Bol - peti vitalni znak - palijativna skrb u službi svladavanja patnje.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:32)
Oršulić: Moja ratna priča

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana Matice hrvatske u Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je knjiga Moja ratna priča autorice liječnice dr. Vesne Oršulić iz Nove Gradiške.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:30)
Obilježena 27. obljetnica stradanja mještana Lovasa u minskom polju

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja mještani Lovasa prisjetili su se 18. listopada 1991. godine, kada su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi nakon okupacije mjesta izdvojili skupinu od 51 mještana i natjerali ih u minsko polje, pri čemu je poginula 21 osoba, 14 ih je ranjeno, a za zločine dosad nitko nije odgovarao. 

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 16:47)
Turistička valorizacija tematskih i kulturnih ruta

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Vukovara, Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute – Tur kultur te Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj – Klub članova selo u Vukovaru se održava dvodnevna edukacija na temu Turistička valorizacija tematskih i kulturnih ruta.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 15:02)
U Vinkovcima traje kongres pod nazivom Učimo na iskustvima

Od 18.do 21.listopada u Vinkovcima se održava 22.kongres Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći (HUDHMP) s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Učimo na iskustvima. Kongres je okupio djelatnike hitne medicinske pomoći iz cijele Hrvatske i inozemstva, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar -Kitarović.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 13:04)
Proširuje se vrtić u Nuštru

Godinama je zbog nedostatka mjesta 30-tak Nuštaraca moralo upisivati svoju djecu u vinkovačke vrtiće, međutim sada je potpisan Ugovor o dogradnji predškolske ustanove Vrtuljak u Nuštru između načelnika općine Nuštar Hrvoja Drinovca i direktora tvrtke Planum-građenje iz Vukovara Đure Bamburača pa će mali Nuštarci vrtićke dane provoditi u svome mjestu. Investicija je vrijedna 1.594.000,00 kuna plus PDV, projekt je prošao na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Općina Nuštar ga sufinancira s 200 tisuća kuna.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:42)
Željko Sabo novi je predsjednik Županijske organizacije SDP-a

Novoimenovani predsjednik Županijske organizacije SDP-a je Željko Sabo.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:42)

Odličan početak natjecateljske sezone za gimnastičarke Vukovara

GK Vukovar bio je domaćin i organizator prvog natjecanja u ovoj kalendarskoj godini u ženskoj sportskoj gimnastici. Tradicionalno prvo natjecanje u godini je Turnir gradova Slavonije i Baranje.  Prvi puta je vukovarski gimnastički klub domaćin ovog natjecanja i želja organizatora je bila da natjecanje svima ostane u lijepoj uspomeni. Svaki klub je mogao doći samo s jednom ekipom, a natječu se samo u ekipnoj konkurenciji, u apsolutnoj kategoriji po pravilniku hrvatskog gimnastičkog saveza za juniorke C.  Ekipe su bile sastavljene od  najspremnijih  i najboljih članica bez obzira na program i kategoriju u kojoj se natječu. Natjecanje je proteklo u  najboljem redu, pod vodstvom trenera i budnim okom licenciranih sutkinja. Ove godine natjecateljska sezona počela je  ranije i to je bio razlog što određeni broj klubova nije poslao svoje ekipe na ovo natjecanje. Ekipu GKV  činile su: Monika Zovko, Ivana Kiralj Ella, Kalentić, Vanja Kiralj, Kristina Gužvić, Tena Ivanković  i Ela Vojtkiv. Nakon odrađenog natjecanja ostvaren je sljedeći plasman: 1. GK Vukovar, 2. GD „Sokol“ Požega, 3. GD Beli Manastir i 4. GD „Hrvatski Sokol“ Valpovo.

Pročitano 566 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija