NAJNOVIJE
U Vukovaru simpozij o palijativnoj skrbi

U Hrvatskome domu Vukovar svečano je počeo treći dvodnevni simpozij palijativne skrbi s temom Bol - peti vitalni znak - palijativna skrb u službi svladavanja patnje.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:32)
Oršulić: Moja ratna priča

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana Matice hrvatske u Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je knjiga Moja ratna priča autorice liječnice dr. Vesne Oršulić iz Nove Gradiške.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:30)
Obilježena 27. obljetnica stradanja mještana Lovasa u minskom polju

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja mještani Lovasa prisjetili su se 18. listopada 1991. godine, kada su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi nakon okupacije mjesta izdvojili skupinu od 51 mještana i natjerali ih u minsko polje, pri čemu je poginula 21 osoba, 14 ih je ranjeno, a za zločine dosad nitko nije odgovarao. 

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 16:47)
Turistička valorizacija tematskih i kulturnih ruta

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Vukovara, Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute – Tur kultur te Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj – Klub članova selo u Vukovaru se održava dvodnevna edukacija na temu Turistička valorizacija tematskih i kulturnih ruta.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 15:02)
U Vinkovcima traje kongres pod nazivom Učimo na iskustvima

Od 18.do 21.listopada u Vinkovcima se održava 22.kongres Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći (HUDHMP) s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Učimo na iskustvima. Kongres je okupio djelatnike hitne medicinske pomoći iz cijele Hrvatske i inozemstva, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar -Kitarović.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 13:04)
Proširuje se vrtić u Nuštru

Godinama je zbog nedostatka mjesta 30-tak Nuštaraca moralo upisivati svoju djecu u vinkovačke vrtiće, međutim sada je potpisan Ugovor o dogradnji predškolske ustanove Vrtuljak u Nuštru između načelnika općine Nuštar Hrvoja Drinovca i direktora tvrtke Planum-građenje iz Vukovara Đure Bamburača pa će mali Nuštarci vrtićke dane provoditi u svome mjestu. Investicija je vrijedna 1.594.000,00 kuna plus PDV, projekt je prošao na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Općina Nuštar ga sufinancira s 200 tisuća kuna.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:42)
Željko Sabo novi je predsjednik Županijske organizacije SDP-a

Novoimenovani predsjednik Županijske organizacije SDP-a je Željko Sabo.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:42)

Vukovarski šahisti najbolji u županiji

Šahisti Vukovara '91 Šahisti Vukovara '91

U Županji je proteklog vikenda održano pojedinačno i ekipno brzopotezno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Ekipni turnir odigran je u 6 kola s tempom igre 5 minuta po igraču uz dodatak 3 sekunde po odigranom potezu. Šahisti ŠK „Vukovar '91“ osvojili su 1. mjesto s 5 pobijeđenih i 1 izgubljenim susretom. Najuspješniji natjecatelj na ekipnom dijelu turnira bio je član ŠK „Vukovar '91“, Darko Raguž koji je ostvario svih 6 pobjeda. Za ekipu ŠK „Vukovar '91“ nastupili su Mario Zovko, Nikola Živković, Darko Raguž, Ivan Rupčić i Ivan Luketić. Pojedinačni turnir odigran je u 11 kola s tempom igre 5 minuta po igraču uz dodatak 3 sekunde po odigranom potezu. Nakon 11 kola prvo mjesto je uvjerljivo zauzeo član ŠK „Vukovar '91“, Mario Zovko s 10 osvojenih bodova (9 pobjeda i 2 neriješena rezultata). Drugo mjesto osvojio je član ŠK „Sladorana“, Andrija Babić sa 7,5 bodova, koliko je osvojio i trećeplasirani član ŠK „Vinkovci“, Stevo Hodak. Darko Raguž je zauzeo 5. mjesto sa 7 osvojenih bodova, Ivan Rupčić je zauzeo 13. mjesto sa 6 bodova dok je Nikola Živković bio 14. s 5,5 bodova iz 11 odigranih susreta.

Pročitano 746 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija