NAJNOVIJE
Poštujte naše znakove

U organizaciji Ravnateljstva policije u OŠ Nikole Andrića u Vukovaru održana je preventivna edukativna aktivnost u okviru nacionalnoga programa sigurnosti cestovnog prometa „Poštujte naše znakove“.

(Petak, 19 Listopad 2018 15:27)
Duško Simić - novo pojačanje HNS-a u Županijskoj skupštini

Duško Simić, nezavisni županijski vijećnik Vukovarsko-srijemske županije novo je pojačanje Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata u Županijskoj organizaciji HNS-a. 

(Petak, 19 Listopad 2018 14:52)
U Vinkovcima traje kongres pod nazivom Učimo na iskustvima

Od 18.do 21.listopada u Vinkovcima se održava 22.kongres Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći (HUDHMP) s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Učimo na iskustvima. Kongres je okupio djelatnike hitne medicinske pomoći iz cijele Hrvatske i inozemstva, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar -Kitarović.

(Petak, 19 Listopad 2018 13:04)
Četvrti put razbijen ured Mosta u Vinkovcima

Ured Mosta nezavisnih lista u Vinkovcima noćas je po četvrti put razbijen, što je već drugi put u samo četiri mjeseca.

(Petak, 19 Listopad 2018 12:02)
U Vukovaru simpozij o palijativnoj skrbi

U Hrvatskome domu Vukovar svečano je počeo treći dvodnevni simpozij palijativne skrbi s temom Bol - peti vitalni znak - palijativna skrb u službi svladavanja patnje.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:32)
Oršulić: Moja ratna priča

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana Matice hrvatske u Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je knjiga Moja ratna priča autorice liječnice dr. Vesne Oršulić iz Nove Gradiške.

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 19:30)
Obilježena 27. obljetnica stradanja mještana Lovasa u minskom polju

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja mještani Lovasa prisjetili su se 18. listopada 1991. godine, kada su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi nakon okupacije mjesta izdvojili skupinu od 51 mještana i natjerali ih u minsko polje, pri čemu je poginula 21 osoba, 14 ih je ranjeno, a za zločine dosad nitko nije odgovarao. 

(Četvrtak, 18 Listopad 2018 16:47)

Održana redovna izvještajna Skupština KS VSŽ

U Vukovaru je održana redovna izvještajna Skupština košarkaškog Saveza Vukovarsko-srijemske županije. Na sjednici su bili prisutni svi predstavnici u Skupštini, njih 22 iz 8 članica Saveza: KK  „Ilok“, HKK „Vukovar“, KK „Borovo“, KK „Vinkovci“, KK „Slavonac“ iz Komletinaca, KK „Županja“, Udruga košarkaških sudaca VSŽ i  Udruga košarkaških trenera VSŽ. Jednoglasno su usvojena slijedeća izvješća: Izvješće predsjednika Saveza Dražena Pejića o radu Saveza u 2017., Izvješće tajnika Saveza Ivana Vujeva o financijskom poslovanju Saveza u 2017., Izvješće predsjednika nadzornog odbora Saveza Branislava Oreškovića o radu Saveza između dvije Skupštine (23. 12. 2016.-30. 11.2 017.),  Izvješće predsjednika Stegovnog suda Stipe Čalušića o njihovom radu u proteklom periodu. U slijedećoj točki dnevnog reda predsjednik KS VSŽ Dražen Pejić iz Vukovara iznio je program rada za 2018.g., a u točki iza, tajnik Ivan Vujeva iz Vinkovaca iznio je prijedlog financijskog plana za 2018. Obje točke su usvojene jednoglasno, uz napomenu da je uz predloženi i usvojeni financijski plan za 2018. U sklopu programa rada Saveza za iduću godinu, istaknuto je da će Savez svoje aktivnosti usmjeriti na organiziranje županijskih kadetskih liga i na nastupe županijskih selekcija protiv drugih selekcija, što je Savez i dosada prakticirao, a novina je na neki način organizacija tzv. županijskog  košarkaškog „All Star-a“ za sve mlađe dobne kategorije. U programu rada za 2018., predsjednik Dražen Pejić je istaknuo da će Savez biti kao i uvijek na dispoziciji svojim članicama, klubovima i stručnim udrugama, kako bi im pomogao pri realizaciji njihovih sportskih ciljeva. Također je istaknuo da će Savez u budućnosti napraviti određene promjene kako bi se još više otvorio i na neki način prihvatio sve one koji žele pomoći košarkaškom Savezu VSŽ i njezinim članicama. U predzadnjoj točki dnevnog reda : Izmjene Statuta KS VSŽ (u ime predlagača KK Borovo) vodila se prije glasovanja dosta velika rasprava. U ime predlagača KK “Borovo” za izmjenu Statuta u članku 22. koji omogućuje da Savez može u svoje članstvo primiti osim redovnih članova i podupiruće i počasne članove i da to mogu biti pravne i fizičke osobe i da o tome odlučuje Skupština na prijedlog četvrtine predstavnika.Nakon rasprave predstavnik KK Borovo Đorđe Čurčić dao je prijedlog da se za podupirućeg člana KS VSŽ primi Davor Užbinec iz Zagreba, direktor KK Cedevite. Predsjednik je prijedlog četvrtine predstavnika u Skupštini stavio na glasovanje i za njega je glasovala većina zastupnika u Skupštini KS VSŽ , te je na taj način Davor Užbinec postao podupirući član košarkaškog saveza Vukovarsko-srijemske županije. U zadnjoj točci dnevnog reda predstavnik u Skupštini Miroslav Kraljević iz KK „Ilok“  pozvao je sve skupštinare i prijatelje košarke na 1. Memorijalni turni „Marijan Rac“ koji će se održati 23. prosinca 2017. u Iloku, u spomen na njihova prerano preminuloga košarkaškog djelatnika, a našeg bivšeg predsjednika KS VSŽ.

Pročitano 708 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija