Ispiši ovu stranicu

Zlato za Moniku Zovko

Gimnastičarke Vukovara Gimnastičarke Vukovara

Nakon ljetnih priprema vukovarske gimnastičarke nastavljaju drugi dio natjecateljske sezone. Nastavljaju se natjecanja u drugom dijelu sezone u KUPU Hrvatske i KUPU Slavonije i Baranje. U Požegi je 7. listopada održano 3. kolo B programa i 4. kolo C programa u ženskoj sportskoj gimnastici, a u muškoj sportskoj gimnastici 4. kolo B C i D programa.  U ženskoj sportskoj gimnastici natjecalo se 160 natjecateljica. GK Vukovar imao je predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.  Bila je izuzetno jaka konkurencija, jer je svima ovo posljednja prilika da se izbori nastup na završnici KUPA Hrvatske, koju svi gimnastičari nazivaju državnim prvenstvom.  Teško je izboriti nastup na navedenom natjecanju, jer iz naše regije iz svake kategorije može nastupiti  samo jedna ekipa i četiri pojedinke. Vukovarske gimnastičarke su ozbiljno pristupile ovom natjecanju i potrudile se ostvariti dobre rezultate. Tijekom ljeta radilo se dosta na kondicijskoj pripremi i snazi, a početkom školske godine vratile su se na sprave, pojačavale su se vježbe i poboljšavala izvedba usvojenih elemenata.

Natjecanje je otvorio B program, mlađa kadetkinja Monika Zovko, odradila svoje vježbe na zavidnoj razini i okitila se zlatom.

Slijedilo je natjecanje u C programa, a vukovarke su ostvarile slijedeće rezultate: Kadetkinje: ekipno 3. mjesto,   Pojedinačno: 2. Ana Kuzmanović, 10. Nika Budim, 12. Ela Andrašević, 15.Vita Panza, 17. Lana Skokić.  Mlađe juniorke: ekipno 2. mjesto,   Pojedinačno: 4. Nikolina Velikić, , 5. Maja Kell, 9. Lana Aleksić, 10. Miljana Poznanović, 14. Marina Stevanović i 16. Valentina Mrkonja. Juniorke: ekipno 1.mjesto, Pojedinačno: 2. Ella Kalentić, 3. Ela Vojtkiv, 10. Iva Čikanović, 11. Lucija Radoš, 15. Ema Rendulić, 17. Petra Petričević, i  22. Ivana Crnjac. Seniorke:ekipno 1.mjesto,  Pojedinačno: 2. Ivana Kiralj,  6. Vanja Kiralj, 9. Tea  Stojšić, 11. Kristina Gužvić i 12. Tena Ivanković.

Nakon ovog natjecanja vukovarske gimnastičarke su povećale  broj osvojenih odličja za dva zlata, jedno  srebro  i jednu broncu u ekipnoj konkurenciji i jedno zlato,  tri srebra i jednu broncu u pojedinačnoj konkurenciji.

Pročitano 1889 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI