NAJNOVIJE
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)
Svjetsko srebro u powerliftingu za Teu Stojšić

Na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu, GPC federacija, u gradu Egeru (Mađarska) 17. rujna 2018. godine sudjelovala je i članica Powerlifting kluba ˝Adamas˝ iz Vukovara, Tea Stojšić. Tea je nastupila u kategoriji juniorki do 60 kg u powerliftingu i osvojila srebrnu medalju u jakoj konkurenciji. Ostvarenim rezultatom Tea je i postavila nove državne rekorde po GPC federaciji – čučanj od 107.5 kg, bench press od 62.5 kg i mrtvo dizanje od 132.5 kg. Nakon kraćeg odmora Teu očekuje i zadnje natjecanje ove sezone u powerliftingu, a to je nastup u Slovačkoj u organizaciji WUAP federacije gdje se u klubu također nadaju osvajanju medalje.

(Petak, 21 Rujan 2018 13:14)
Vukovarac u mirovnim misijama u Eritrerji, Liberiji i Pakistanu

U Zmajevoj ulici u novim prostorima Matice hrvatske u Vukovaru predavanje Od Atlantika do Himalaje održao je umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Josip Damjanović.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 21:35)
Hrvatskoj 10 milijardi eura

Povjerenica Europske komisije Corina Cretu kao prvu postaju posjeta Hrvatskoj odabrala je Vukovar te u hotelu Lav sudjelovala na tribini Dijalog s građanima Kohezijska politika Europske Unije – doprinos prosperitetu Slavonije.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 19:08)
Penava: "Nije bilo razuvijeravanja, prosvjed se održava"

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon sastanka predstavnika braniteljskih udruga s ministrom branitelja Tomom Medvedom rekao je Hini kako ih nitko na tom sastanku nije pokušao razuvjeriti te da će prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru 13. listopada sigurno održati.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 15:43)
Odigrana nogometna utakmica protiv nasilja nad ženama

Sigurna kuća Vukovarsko-srijemske županije – udruga B.a.b.e. u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije te uz potporu Grada Vukovara, organizirala je povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama humanitarnu nogometnu utakmicu između HNK Vukovar 1991 i HNK Mitnica.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 13:26)
Počeo sastanak ministra Tome Medveda s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom

U Ministarstvu hrvatskih branitelja počeo je sastanak ministra Tome Medveda s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom o prosvjedu u Vukovaru najavljenom za 13. listopada zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru, javlja Hina.

(Četvrtak, 20 Rujan 2018 12:45)

HNK Radnički pobjednik 10. Memorijalnog turnira

Memorijal Radnički Memorijal Radnički Foto: Kery

Memorijal2

Hrvatski nogometni klub Radnički po 10. put je organizirao Memorijalni turnir 28 poginulih članova HNK Radnički. I ove godine sudjelovale su ekipe HRT-a, Nove TV, RTL-a i Radnički. Turnir je započeo utakmicom „Radnički“ veterani – HRT 2:0. U drugom susretu Nova TV – RTL 0:4. Nakon odigranih utakmica uslijedila je stanka a potom su kod kapelice u krugu stadiona položeni vijenci i zapaljene svijeće te je turnir svečano otvorio predsjednik HNK Radnički Danijel Rehak. Svečanom otvorenju između ostalih nazočili su predstojnik ureda župana Marinko Beljo i predsjednik Savjeta za braniteljska pitanja grada Vukovara Tomislav Josić. U utakmici za treće mjesto HRT je pobijedio Novu TV s 2:1 dok je u utakmici za prvo mjesto Radnički pobijedio RTL 1:0. - Svake godine nam dolaze ekipe HRT, Nova TV i RTL-a koji daju svoj obol zahvale ljudima koji su stradali za stvaranje Hrvatske države a ujedno da podrže razvoj sporta na području grada Vukovara. Ekipe svake godine donesu poklone za našu školu nogometa odnosno za naše limače, pionire i juniore, ove godine su donijeli lopte, torbe i dresove. Što se tiče kluba, želja Radničkog danas je da uđe u viši rang natjecanja i nadam se da ćemo to ostvariti kako bi s te osnove pomogli Vukovaru 1991 da i on može koristiti bazu ovih mladih igrača s područja grada Vukovara. Nama je u interesu da Vukovar 1991 ide dalje a da mi budemo ekipa koja ga prati iz niže lige. Mi kao klub imamo oko 270 članova s tim da imamo 50 članova iz Makarske, Dalmacije i okoline, imamo našeg povjerenika Ivana Lasića koji je naš član uprave. Na tom prostoru se jako puno radi na razvoju naše djece na način da nam on omogućava da odlazimo tamo na razne turnire i velika je pripomoć našem klubu – reko je predsjednik HNK Radnički Daniel Rehak.

 

Pročitano 716 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija