Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoren dvodnevni "Padobranski kup državnosti - Vukovar 2017."

Otvorenje dvodnevnog padobranskog kupa uveličale mažoretkinje grada Vukovara Otvorenje dvodnevnog padobranskog kupa uveličale mažoretkinje grada Vukovara Foto: R. Rac

Na aerodromu aerokluba „Borovo“ Vukovar svečano je otvoren dvodnevni "Padobranski kup državnosti - Vukovar 2017." na kojemu sudjeluju ekipe iz Hrvatske i susjednih zemalja kao i padobranska reprezentacija Hrvatske. 

- Na ovom padobranskom kupu sudjeluje ukupno 12 ekipa. Kup ima međunarodni karakter, a posebno nas veseli što ove godine na njemu sudjeluje i padobranska reprezentacija Hrvatske - rekla je Katica Čajkovac, predsjednica aerokluba „Borovo“ Vukovar.

 

Cajkovac-1
Natjecateljima se obratila Katica Čajkovac, predsjednica aerokluba „Borovo“ Vukovar

Čajkovac je objasnila da će padobranci skakati s 1000 metara visine, a cilj je biti što precizniji prilikom slijetanja na točno određeno mjesto.

Za najbolje padobrance i ekipe predviđene su i nagrade - pehari i medalje. Svečanom otvorenju "Padobranskog kupa državnosti - Vukovar 2017." ispred Grada Vukovara nazočila je Davorka Krajnović Naletilić, viša stručna suradnica za turizam u Upravnom odjelu za kulturu i turizam u Gradu Vukovaru, koja je pozdravila natjecatelje i poželjela im dobre skokove uz poruku da najbolji pobjedi.

- Vukovar ima dugogodišnju tradiciju kada je riječ o padobranstvu. Posebno nas veseli što je ovaj kup poprimio međunarodni karakter i što ove godine na njemu sudjeluje i hrvatska padobranska reprezentacija.  
Zuti-u-zraku-1
Padobranci skaču s 1000 metara visine

Predsjednica aerokluba „Borovo“, Katica Čajkovac je rekla kako je padobranstvo specifičan oblik adrenalinskog sporta, ali je i konstatirala kako je prijašnjih godina interes polaznika bio veći.

- Mali smo grad, a zbog odlazaka ljudi vlada sve manji interes za padobranstvom. Padobranstvo danas i ono u vremenima prije Domovinskoga rata se ne može usporediti, no i dalje se trudimo i promoviramo ovaj oblik sporta - zaključila je Čajkovac.
Padobranac-zuti-docek-1
Cilj je biti što precizniji prilikom slijetanja na točno određeno mjesto

Svečano otvorenje "Padobranskog kup državnosti - Vukovar 2017." dodatno su uveličale mažoretkinje grada Vukovara, a skokove padobranaca popratio je veliki broj zainteresiranih sugrađana. 

Pročitano 3248 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac