Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

GNK Dinamo (U14) pobjednik 15. Memorijala Vukovarskih branitelja

15. Memorijal vukovarskih branitelja 15. Memorijal vukovarskih branitelja Foto: Vedran Vuleta

U Vukovaru je održan međunarodni nogometni turnir „15. Memorijal Vukovarskih branitelja“, na kojem je nastupilo svih 10 (U14) ekipa iz MAXtv Prve lige, domaćin HNK Vukovar 1991 te gosti NK Sesvete, NK Hrvatski dragovoljac, Selekcija Hrvata iz Austrije, Selekcija Hrvata iz Švicarske i Švedske i Selekcija Hrvata iz Njemačke. Ovaj se turnir naziva i neslužbenim prvenstvom Hrvatske za ovaj uzrast.

Nakon odigranih utakmica po skupinama, GNK Dinamo je u polufinalu pobijedio HNK Rijeku s 10:0, dok su Selekcija Hrvata iz Njemačke i NK Osijek remizirali 2:2, a Osječani su izvođenjem jedanaesteraca bili spretniji i sretniji te slavili s 9:8.

U utakmici za treće mjesto HNK Rijeka pobijedila je Selekciju Hrvata iz Njemačke 1:0. Turnir je pobjedom u finalu osvojila ekipa GNK Dinama iz Zagreba pobijedivši vršnjake iz Osijeka s 4:0. Nagrada za fair play dodijeljena je momčadi Selekcije Hrvata iz Njemačke. Dinamovci su ovom pobjedom osigurali i nastup na europskoj završnici Nike Premier Cupa, koja se u svibnju ove godine održava u Berlinu. Medalje i pobjednički pehar pobjednicima je uručio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te tom prilikom čestitao pobjednicima kao i svim sudionicima turnira na fair i poštenoj igri.  

Memorijal-vu-brantelja-2

- Ovo je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u gradu Vukovaru, samim tim što je nogomet najpopularniji sport te s tim što je najjači sportski savez, na razini države, uvrstio ovaj turnir u svoj kalendar natjecanja. Zahvaljujući simbolici našeg grada već 15 godina imamo prigodu organizirati ovo natjecanje, a to ćemo svakako činiti i u budućnosti. To nam je i interes jer gosti noće u našim hotelima, konzumiraju ugostiteljsku ponudu grada Vukovara i na kraju krajeva sve pod kišobranom vrijednosti i sjećanja na Domovinski rat – rekao je Penava.

Najboljim igračem proglašen je Viktor Kanižaj (GNK Dinamo). Najbolji vratar je Mislav Zadro (GNK Dinamo). Najbolji strijelac je Ivan Šaranić (GNK Dinamo).

- Sve ekipe koje smo pozvali odazvale su se i moram im se ovim putem zahvaliti na tome. Bitno je što nije bilo ozljeda i povrijeđenih igrača. Sve je prošlo u fair i korektnom natjecanju – kazao je Ivan Kovačić, predsjednik organizacijskog odbora te naglasio kako je važno da se Memorijal vukovarskih branitelja organizira i u budućnosti zbog međunarodnog značaja turnira.

Memorijal-vu-brantelja-3

Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza kaže kako su u HNS-u ponosni jer se ovaj turnir uspio održati punih 15 godina te da su na njemu igrale razne momčadi kao i  mnogi igrači koji danas nastupaju u hrvatskim i svjetskim prvoligaškim klubovima.

- Zahvaljujem se svim suorganizatorima, posebno braniteljima Vukovara. Moramo se sjetiti i nekoliko ljudi koji su bili odlučni pri osnivanju, a to su gospodin Pero Mlinarić i Vlatko Marković, nažalost danas obojica pokojni. Zajedno s ostalim ljudima oni su najzaslužniji što već 15 godina funkcionira u svojoj najboljoj verziji ovaj turnir, koji ima značajno mjesto u razvoju i popularizaciji nogometa u Hrvatskoj – poručio je Srebrić.

Memorijal-vu-brantelja-1

Organizatori turnira su Hrvatski nogometni savez, Hrvatska udruga vukovarskih branitelja iz Domovinskog rata Vukovar 91, HVIDR-a Vukovar, Grad Vukovar, Županijski nogometni savez Vukovarsko-srijemske županije i Nogometno središte Vukovar. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Ministarstva branitelja, Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. 

Pročitano 3567 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI