Ispiši ovu stranicu

Vukovarke državne prvakinje u dizanju utega

Klub dizača utega „Vukovar“, povodom obilježavanja 60 godina dizanja utega u našem Gradu, odlukom Hrvatskog dizačkog Saveza, dobio je organizaciju ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske za natjecatelje do 20 godina. Prije početka borbi s kilogramima u osvajanju ovogodišnjih titula i odličja, Predsjednik HDS-a Damijan Krklec uručio je plaketu klubu za njegov jubilej i Milanu Kordiću za 50 godina rada u dizanju utega. Lijep ambijent i dobri uvjeti natjecanja omogućili su mladim dizačima postizanje dobrih rezultata i postavljanja nekoliko novih državnih rekorda.

Uspješan nastup (prema očekivanju) imali su članovi KDU „Vukovar“ , osvojivši titulu ekipnih prvakinja Hrvatske uz 7 zlatnih, 7 srebrnih i 5 brončanih odličja i 2 nova državna rekorda u ženskoj konkurenciji i 3 zlata, 5 srebra u muškoj uz jedno 5 i jedno 6 mjesto.

Prvakinje Hrvatske su Nataša Dermiček do 48 kg i Lucija Gračanin do 63 kg u sve tri dizačke discipline i Ana Crnjac +75 kg u izbačaju sa 66 kg što su novi državni rekordi za U15 i U17. Druga mjesta i po 3 srebra su osvojile Jelena Magdalena Topolovec do 48 kg i Mirela Čanak do 75 kg a i Lorena Matin +75 kg , dok su 3 bronce pripale Barbari Topolovec do 58 kg i Loreni Matin.

Prvak Hrvatske je Dražen Vidić do 56 kg(3 zlata), Mario Rogić je osvojio 3 srebra do 56 kg a Rado Bosić do 77 kg 2 srebra, dok je Josip Džaja do 77 kg bio šesti a Zdenko Prokop do 85 kg peti.

Uz mnoštvo osvojenih odličja, najboljima su pripali i zasluženi pehari : Jeleni Magdaleni Topolovec i Mariju Rogiću kao najmlađim natjecateljima, Nataši Dermiček i Draženu Vidiću kao najmlađim prvacima, Luciji Gračanin i Radi Bosiću kao najboljima iz našeg kluba, Đurđici Mijanović (Solin) i Josipu Danijelu Plosniću (Solin) kao najuspješnijim i KDU „Vukovar“ (žene) i KDU „Matadura“ Split (muški) za najuspješnije ekipe. Svi natjecatelji i klubovi su primili zahvalnice za sudjelovanje i poseban dar KDU Vukovar knjigu „60 godina dizanja utega u Vukovaru“. Na ovom Juniorskom Prvenstvu Hrvatske ispit za suca u dizanju utega, uspješno je položila Romina Matin. Nakon uspješnog organiziranja natjecanja na zasluženom domjenku, bilo je još nagrada za članove KDU „Vukovar“ : Za ostvarene sportske rezultate, primjeren odnos prema klubu i treninzima, za postavljanje mnoštva državnih rekorda za mlađe uzraste i nastupa za Hrvatsku Reprezentaciju na Prvenstvu Evrope za uzrast U15, peharima su nagrađene Lucija Gračanin i Ana Crnjac, dok je plaketu kluba za svojih 50 godina rada u dizanju utega primio Milan Kordić.

Pročitano 1312 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV