Ispiši ovu stranicu

Juniorsko prvenstvo Hrvatske u dizanju utega odvija se u Vukovaru

Natječe se 50-tak mladih dizača i dizačica utega Natječe se 50-tak mladih dizača i dizačica utega Foto: Marija Molnar

U sportskoj dvorani u Borovu Naselju započelo je Juniorsko prvenstvo Hrvatske u dizanju utega u obje spolne konkurencije. Po riječima Milana Kordića, tajnika i trenera Kluba dizača utega Vukovar koji je domaćin natjecanja, Hrvatski dizački savez odlučio im je povjeriti organizaciju prvenstva, a povodom velike obljetnice – 60 godina dizanja utega u Vukovaru. Nastupa oko 50-tak natjecatelja starosne dobi od 10 do 20 godina.

-Čast nam je, ali i obveza da povodom proslave 60 godina dizanja utega u našem gradu, pružimo gostoprimstvo i osiguramo dobre uvjete natjecanja za najbolje mlade dizače utega iz svih hrvatskih klubova. Osim standardnih odličja, priznanja i pehara za najuspješnije natjecatelje, svim natjecateljima i rukovodstvima klubova, osigurali smo lijep dar, koji će ih podsjećati na Vukovar i uspjehe naših dizača u proteklih šesdeset godina. Izdali smo monografiju pod nazivom "60 godina dizanja utega u Vukovaru" u koju smo skupili sve podatke do kojih smo mogli doći jer dosta je toga stradalo u ratu. Neke smo stvari morali pisati po sjećanju, no monografija je tu i bit će dodijeljena kao jedna od nagrada najboljima – istaknuo je Kordić.

Damjan Krklec, predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza uručio je Klubu dizača utega Vukovar povodom 60 godina rada, a treneru Kordiću povodom jubilarne 50-e godine rada u ovome sportu, posebna priznanja. Iznimno je zadovoljan organizacijom juniorskoga prvenstva u našem gradu.

-Iznimna mi je čast i zadovoljstvo uvijek biti u Vukovaru, gradu-heroju. Ovo je težak sport, a ovaj grad zna što je težak život i teška obnova. Osobno ćemo,  ja kao pojedinac i Hrvatski dizački savez pomoći i u obnovi vodotornja – naglasio je Krklec.

Naš klub predstavlja na ovom natjecanju 14 natjecatelja, među kojima je i Lucija Gračanin, državna rekorderka. -Borimo se za prvo mjesto i nadamo se rekordima i medaljama – poručila je Gračanin kojoj je najveća konkurencija na ovom natjecanju Ivana Rumenović iz splitskoga kluba Matadura.

Na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega iz cijele Hrvatske , KDU Vukovar predstavljaju i Jelena Magdalena Topolovec, Nataša Dermiček, Barbara Topolovec, Velina Galović, Mirela Čanak, Lorena Matin, Ana Crnjac, Dražen Vidić, Marijo Rogić, Nikola Todorović, Josip Džaja, Rado Bosić i Zdenko Prokop.

Pročitano 1445 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar