Ispiši ovu stranicu

Vukovarac nastupio na Svjetskom prvenstvu u kung fu disciplini "tui shou"

Voditelj vukovarskog taijiquan kluba Andrej Jelečki nastupio je na šestom taijiquan svjetskom prvenstvu na Taiwan-u, koje je održano 22. i 23 listopada ove godine u glavnom gradu Taipei. Taijiquan je kineska borilačka vještina, jedan od stilova popularnog kung fu-a. Sportski dio vještine pod nazivom Wushu sport vrlo je popularan u azijskim zemljama, a zadnjih godina pridobiva sve veći značaj i u drugim dijelovima svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Andrej je prošle godine pozvan od strane jednog od nositelja "Yang" tradicije taijiquana Zeng Xiangbo-a. Na Taiwanu je boravio 40 dana. Živio je u malom mjestu Luodong nedaleko od glavnog grada. Po uputama majstora Zenga svakodnevni treninzi (6-8 sati dnevno) Andreju je bilo dovoljno da se nosi rame uz rame s najboljim natjecateljima ove discipline na svijetu. Nastupio je u kategoriji do 70 kg, u disciplini statični tui shou (gurajuće ruke) i dinamični tui shou ( borbe u krugu). Dobro se borio ali je poražen od sada aktualnog vice-šampiona svijeta.

Andrej je bio jedini predstavnik iz Hrvatske. - Otići u kolijevku kung fu-a, živjeti, trenirati i natjecati se s ljudima koji od malih nogu žive vještinu je za mene veliko iskustvo, te sam spreman ga podijeliti kako bi pridonio razvoju taijiquana u Hrvatskoj i u našem gradu." – rekao je Andrej Jelečki

Pročitano 1122 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV