ON AIR . . . . . .

Policija provela preventivno-represivne aktivnosti

Preventivno-represivne aktivnosti PP Vukovar Preventivno-represivne aktivnosti PP Vukovar Foto: PP Vukovar

Kako bi vozače potaknuli na povećani oprez, pažnju, strpljivost i toleranciju prema svim sudionicima u prometu u blagdansko vrijeme, prometna policija je od 10,00 do 14,00  sati u Vukovaru provela preventivno-represivne aktivnosti.

Policajci su pojačano kontrolirali promet u Frankopanskoj ulici te uzorne vozače u društvu zamjenika gradonačelnika Marijana Pavličeka darivali prigodnim poklonima.

- Akcija je usmjerena na najteže prekršaje poput vožnje pod utjecajem alkohola i na vožnju nedopuštenom brzinom. Djelovali smo više preventivno na mjestu gdje su nas građani lakše uočili. Imali smo samo jedan prekršaj gdje vozač nije propustio pješaka. Nadamo se da ćemo zadržati ovo stanje sigurnosti kako bi imali što manje nesreća do kraja ove i u idućoj godini – izjavio je Nevenko Čepo, pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj postaji Vukovar.

Upozorio je kako je ove godine na području koje pokriva PP Vukovar smrtno stradalo 7 osoba, odnosno 4 više nego u 2016. godini. Došlo je i do povećanja teške ozlijeđenih kojih je u 2016. bilo 23, a ove godine 28, dok je lakše ozlijeđenih u 2016. bilo 96, a u 2017. godini njih 143.  

policija pavliček

- Nadam se da će iduća godina biti znatno bolja pogotovo u pogledu na smrtno stradale i teže ozlijeđene osobe – poručio je Čepo.

Policija je vozačima dijelila dva privjeska, jedan s likom policajca kao poruka da policija djeluje preventivno te drugi za dobrog vozača onima koji nisu bili u prekršaju.  

- Drago mi je što su policijski službenici proveli preventivnu akciju sigurnosti u prometu te tom prigodom upozorili vozače na najteže prekršaje u prometu te što su savjesne vozače darivali svojim privjescima - rekao je Pavliček.  

Ista je akcija danas provedena u Vinkovcima i Županji od strane tamošnjih Policijskih postaja.

Pročitano 1266 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Promet

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija