ON AIR . . . . . .
Robert Rac

Robert Rac

Subota, 24 Veljača 2018 17:25

Protekle subote Vukovarci organizirano pošumljavali Adicu.

Petak, 23 Veljača 2018 12:07

Grad Vukovar postao je vlasnikom nove nekretnine, a riječ je o građevinskom zemljištu namijenjenom gospodarskoj djelatnosti  koje se nalazilo u vlasništvu tvrtke Borovo d.d. Ovim činom omogućeno je intenziviranje gospodarske djelatnosti privlačenjem investitora.

Četvrtak, 22 Veljača 2018 12:19

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike i Grada - i ove godine 10. ožujka obilježit će se Dan hrvatskih branitelja Vukovara. Svečana akademija održat će se u subotu 10. ožujka u Hrvatskome domu u Vukovaru s početkom u 12 sati.

Utorak, 20 Veljača 2018 15:31

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Svjetske banke održana je radionica „Rasprava o regionalnoj strategiji i prioritetima za angažman (2018.-2021.) Svjetske banke u Projektu, Slavonija, Baranja i Srijem“. Uz nazočnost ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, čelnika lokalne samouprave i poduzetnika s područja slavonskih županija, predstavnici Svjetske banke predstavili su mogućnosti gospodarskog i poljoprivrednog oporavka i razvitka Slavonije, Baranje i Srijema kako bi se postigao ujednačen i održiv razvoj svih krajeva Hrvatske.

- Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Svjetska banka mogu se pohvaliti dugogodišnjom i vrlo uspješnom suradnjom u provedbi projekata i jačanju konkurentnosti svih hrvatskih regija s ciljem povećanja učinkovitosti korištenja EU fondova. Na tim osnovama odlučili smo sklopiti sporazum o savjetodavnim uslugama, tzv. RAS sporazum, koji će utvrditi razvojne potencijale i strateške projekte kao glavne generatore rasta i razvoja slavonskih županija - istaknula je ministrica Žalac prilikom uvodnog obraćanja.

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pokrenut je kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz EU fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Sredstva za ulaganja u poduzetništvo, poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, istraživanje i razvoj, vodoopskrbu i odvodnju, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne putove i energetiku osigurana su u okviru postojećih operativnih programa i Programa ruralnog razvoja u financijskom razdoblju 2014.-2020.

 - Nemamo vremena fokusirati se na razlike i podjele, jedini ključ uspjeha je zajednička suradnja i pozicioniranje Slavonije u globalnim lancima vrijednosti i to u sektorima poput prehrambeno-prerađivačkog, drvno-prerađivačkog, turizma i ICT-a - zaključila je ministrica Žalac.

Utorak, 20 Veljača 2018 15:11

Predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja zadovoljni su sastankom s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ističu kako je ovo bio prvi pravi sastanak na kome se razgovaralo o konkretnim zahtjevima obitelji.

Utorak, 20 Veljača 2018 12:46

U Nadbiskupskom dvoru u Đakovu nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić održao je zajednički radni susret predstavnika institucija i ustanova, kojemu je, nazočio i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

Utorak, 20 Veljača 2018 12:27

Srbijanski šef države, Aleksandar Vučić, održao je sastanak s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, koje je predvodio Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Utorak, 20 Veljača 2018 11:37

Predstavnici udruga nestalih i zatočenih u Beogradu će od srbijanskog predsjednika tražiti podatke o nestalim građanima i braniteljima.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija