ON AIR . . . . . .

HNS: „Uskoro zeleno svijetlo za vukovarsku školu“

HNS: „Uskoro zeleno svijetlo za vukovarsku školu“ ŽO HNS VSŽ

Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo posjetio je Vukovaru te se susreo s predsjednikom podružnice HNS-a Igorom Totom i prvim čovjekom županijskog HNS-a Nenadom Bučkom.

U priopćenju za medije navode kako je nezaobilazna tema, kada je riječ o konkretnim projektima Ministarstva znanosti i obrazovanja, bila dugoočekivani početak obnove Osnovne škole Nikole Andrića.

- Razgovor je uključivao nove informacije o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju najavljenim za ovo ljeto. Ujedno riječ je najvažnijim preduvjetimapočetka obnove škole, a za što se ministrica dr.sc. Blaženka Divjak osobno založila. Podsjetimo, u proračunu njenog ministarstva za 2018. godinu osigurano je  potrebnih 15 milijuna kuna za obnovu škole, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik županijskog HNS-a Nenad Bučko.

Izraženo je i zadovoljstvo učinjenim predradnjama i razumijevanjem Ministarstva za dugogodišnji problem ove škole pri čemu je svima sigurnost učenika i djelatnika na prvom mjestu.

-Inicijalni susret s ministričinim pomoćnikom otvorio je prostor za dogovore i daljnju realizaciju projekata resornog Ministarstva kada je riječ o gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a na čemu HNS intenzivno radi, poručeno je iz Vukovara.

Pročitano 235 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Politika

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija