ON AIR . . . . . .

Župan Galić u posjetu Zadarskoj županiji

Sastanak u zgradi Županije Zadar Sastanak u zgradi Županije Zadar Foto: VSŽ

Župan Božo Galić u radnoj je posjeti Zadarskoj županiji te se sastao sa svojim kolegom, zadarskim županom Božidarom Longinom, izvijestili su iz Ureda župana Galića dodajući kako su dvojica župana razgovarala o mogućim oblicima daljnje suradnje dviju županija. 

Naglasili su iznimno dobre i prijateljske odnose, koje su već ostvarene u području kulture, budući da Zadarska županija svake godine organizira, u okviru svojih Dana županije, Smotru klapa u Vukovaru, darujući svim mještanima naše županije i grada Vukovara klapske pjesme, koje nemamo prilike uživo slušati, naglašeno je tijekom razgovora.

- Ovaj susret je prigoda da se ti odnosi prošire i na suradnju u plasiranju poljoprivrednih proizvoda na području Zadarske županije, pa možemo reći kako je ovo još jedan primjer povezivanja „zelene“ i „plave“ Hrvatske - poručio je župan Božo Galić.

Župan Longin naveo je kako suradnju vidi u prilici za plasman slavonskih proizvoda kroz opskrbu turističkih kapaciteta Zadarske županije, posebno u opskrbi kruzera kojima će u budućnosti Luka Zadar biti polazna luka. Također je istaknuo mogućnost zapošljavanja malih obrtnika i radnika građevinske struke na našem području s posebnim naglaskom zaustavljanja iseljavanja mladih iz Hrvatske. Izrazio je želju da se proizvođači „zelene“ i „plave“ Hrvatske što prije udruže u klastere kako bi se pripremili za nadolazeće razdoblje i bili konkurentni na tržištu.

Nakon sastanka župan Galić je u pratnji  župana Longina obišao grad Nin i susreo se s gradonačelnikom Emilom Ćurkom s kojim je razgovarao o oblicima moguće suradnje.

Pročitano 214 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Politika

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija