ON AIR . . . . . .

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak: „Bolje obrazovanje, krov nad glavom i povećanje plaća, ključ razvoja VSŽ"

Konferencija za medije održana u Vukovaru Konferencija za medije održana u Vukovaru Foto: HNS

U okviru obilaska županijskih organizacija stranke, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak održao je u Vukovaru konferenciju za novinare na kojoj je govorio o reformama, demografskoj slici Vukovarsko-srijemske županije te politikama koje HNS provodi na nacionalnoj razini.

Naglasio je kako su odljev stanovništva i loša demografska slika problem koji muči cijelu državu, posebice Slavoniju, a rješenje problema i ključ razvoja županije vidi u boljem obrazovanju, osiguravanju krova nad glavom te povećanju plaća.- Moja poruka stanovnicama Vukovarsko-srijemske županije je da je pred nama težak put i mnogo ozbiljnog posla, ali to je jedini ispravan put – put odgovornosti, a ne jeftinog populizma. Smatram da su tri ključne stvari na kojima se već intenzivno radi kroz programe Vlade RH, a to su bolje obrazovanje usklađeno s tržištem rada, osiguravanje krova nad glavom za svakog, osobito za mladog čovjeka i mlade obitelji te povećanje plaća radnika. Naš je zadatak da se dugoročno, što je više moguće, usklade raspoložive radne snage i potrebe poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, rekao je Vrdoljak. Dodao je kako najesen kreće novi natječaj za subvencionirane kredite za mlade obitelji koje provodi Ministarstvo graditeljstva pa apelira na stanovnike Vukovarsko-srijemske županije da se prijave i osiguraju si pomoć države u plaćanju kredita.

Predsjednik ŽO HNS-a Vukovarsko-srijemske županije Nenad Bučko rekao je kako je rad ministarstava koje vodi HNS vidljiv na terenu, od obnove OŠ Nikole Andrića do energetske obnove Ekonomske škole.
- Ovogodišnji projekt energetske obnove Ekonomske škole u vrijednosti 4,5 milijuna kuna financira Ministarstvo graditeljstva preko fondova Europske unije što nam je u županijskom HNS-u još jedna potvrda da se vodi računa o podizanju kvalitete življenja ravnopravno u svim dijelovima Hrvatske. Gradski čelnici su odradili lavovski posao s kvalitetnom pripremom projekta. Kada su ljudi proaktivni, svaka suradnja nailazi na plodno tlo, rekao je Bučko.

Pročitano 492 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Politika

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija