ON AIR . . . . . .

Gemeri: Povratkom Željka Saboa na čelo stranke u Vukovaru Bernardić pokazao svoj kukavičluk

Željko Sabo - novi predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Sabo - novi predsjednik vukovarskog SDP-a Foto: R. Rac

Nakon provedenih unutarstranačkih izbora, Željko Sabo, ponovno je prvi čovjek vukovarskog SDP-a. 

Sabo je rekao kako je njegov cilj stranci vratiti nekadašnji sjaj i poziciju u Gradskom vijeću Grada Vukovara.

- Gradska organizacija SDP-a nekada je brojala 13 vijećnika u vukovarskom Gradskom vijeću, dok ih danas imamo samo troje - rekao je Sabo, dodajući kako uživa i povjerenje šefa SDP-a Davora Bernardića.

Sabo je rekao da oni koji ne mogu prihvatiti određenu volju SDP-ovaca, pa hoće li biti pasivni članovi stranke ili će smetati, to će vidjeti na unutarstranačkim tijelima SDP-a.  

01 Gemeri
Dejan Gemeri podnio neopozive ostavke na sve stranačke funkcije

Reakcije nezadovoljnih u gradskom SDP-u nisu izostale. Nekadašnji predsjednik FM SDP-a Dejan Gemeri podnio je neopozivu ostavku na ovu i sve ostale stranačke funkcije jer, kako kaže, ne želi sudjelovati u radu stranke na čijem je čelu čovjek s pravomoćnom presudom i dva sudska postupka u tijeku, te smatra da je vrh stranke na čelu s Bernardićem postupio kukavički.

- Šef SDP-a Davor Bernardić stalno govori kako treba provoditi politiku orijentiranu prema mladima, a sada na jasnom primjeru vidimo kako se sklanjaju mladi i sposobni ljudi, dok se na čelne unutarstranačke pozicije na gradskoj razini postavljaju mahom građani koji su stariji od 60 godina.  Ovo je povratak u prošlost, a nikako ne zaokret prema budućnosti - rekao je Gemeri.  

Gradska organizacija SDP-a Vukovar jučer je na izbornoj konvenciji izabrala novoga predsjednika i novo rukovodstvo stranke. Za novoga predsjednika izabran je nekadašnji vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, a za njegove zamjenike dosadašnji predsjednik GO SDP-a Vukovar Goran Bošnjak, te Tajana Krezo Mijok.

Sabo je imao jednoga protukandidata, riječ je o bivšem potpredsjedniku gradskog i tajniku županijskog SDP-a Darku Buljanu, a Goran Bošnjak se nije niti kandidirao. 

Pročitano 1155 puta
Ocijeni sadržaj
(177 glasova)
Objavljeno u Politika

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija