ON AIR . . . . . .

Živi zid izrazio nezadovoljstvo radom i zapisnicima sa Županijskih skupština

Pavao Josić, koordinator Živoga zida za VSŽ Pavao Josić, koordinator Živoga zida za VSŽ Foto: arhiva HRV

Nakon održane 4. sjednice Županijske skupštine Vukovarsko - srijemske županije priopćenjem za medije oglasili su se iz Živoga zida. 

U priopćenju kojega potpisuju Pavao Josić, koordinator Živog zida VSŽ te Damir Maduna, predsjednik Kluba Živog zida u Županijskoj skupštini VSŽ, referiraju se na naknadu predsjednika Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, koja kako navode, na razini jednoga mandata iznosi 393.600 kuna neto. Naknadu smatraju  neprimjerenom u zemlji koju napuštaju mladi i koja ima rastuću stopu siromaštva.

Izražavaju i nezadovoljstvo u radu i rasporedu tema po sjednicama, po kojemu se javnosti najzanimljiviji „aktualni sat“ redovito određuje kao zadnja točka sjednice.

Nezadovoljni su i zapisnicima sjednica, za koje kažu da krajnje šturo opisuju točke dnevnoga reda, a u dijelu koji se odnosi na aktualni sat, navode se imena vijećnika i njihova pitanja upućena županu Boži Galiću, ali nigdje se ne navode njegovi odgovori.

U Živom zidu su nezadovoljni i činjenicom što ne postoje jednostavno i lako dostupne audio snimke sjednica Županijske skupštine VSŽ, a koje bi bile postavljene na službenu internetsku stranicu Županije.

Za sve navedeno odgovornim drže predsjednika Županijske skupštine VSŽ, od kojega očekuju promptno rješavanje svega navedenoga, jer to je, kako navode, najmanje što može učiniti s obzirom na naknadu koju prima za svoj rad. 

Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(99 glasova)
Objavljeno u Politika

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija