ON AIR . . . . . .

Generalni konzul RS u Vukovaru Milan Šapić u nastupnom posjetu VSŽ

Župan Galić primio generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Milana Šapića Župan Galić primio generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Milana Šapića Foto: R. Rac

Vukovarsko - srijemski župan Božo Galić, u svom je uredu u Palači Srijem, u nastupni posjet primio generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Milana Šapića. 

Nakon održanog sastanka iza zatvorenih vrata, kojega su održali župan Galić, dožupan Đorđe Čurčić i generalni konzul Šapić, novinarima su rekli kako je zajednički plan daljnji razvitak regije, jačanje infrastrukture, te razvoj gospodarstva i turizma.

- Dužnost sam preuzeo prije dva i pol mjeseca. Kako su u Hrvatskoj bili lokalni izbori, pričekali smo na ovaj susret kako bi se i službeno upoznali, iako smo se i ranije viđali - rekao je konzul Šapić.

Šapić je naglasio kako su na sastanku govorili o regionalnoj suradnji, s obzirom da je naša županija najviše okrenuta ka Srbiji i ka regiji pa je zbog toga zainteresiranost srpskih gospodarstvenika, ali i srpske Vlade okrenuta prema suradnji upravo s Vukovarsko - srijemskom županijom, a tek tada i prema ostalim županijama.

- Dobio sam prijateljsko obećanje od župana Galića, da ćemo dobiti razumijevanje za sve projekte koji će se odnositi na ovu regiju i njezino daljnje jačanje kako na gospodarskom tako i na političkom, kulturnom, turističkom te sportskom planu.    

Župan Galić je rekao da je i dosadašnja suradnja županije Vukovarsko - srijemske sa susjednim okruzima u Republici Srbiji bila na dobroj i kvalitetnoj razini, no kako kaže, uvijek postoji prostora za napredak.

- Orijentirani smo na jačanje prometne povezanosti i infrastrukture, kako cestovne, tako i željezničke na dionici pruge Zagreb - Beograd. Dakako, tu je i rijeka Dunav koja cijelu regiju spaja s kontinentalnom Europom, sve do Crnoga mora pa su mogućnosti za protok kapitala i roba uistinu velike.

Galić je zaključio kako će regionalna suradnja biti još i bolja ukoliko Srbija nastavi svoj put prema EU, jer će se tada otvoriti dodatne mogućnosti za daljnji razvoj te realizaciju zajedničkih projekta.

Na novinarski upit kako ocjenjuje trenutne odnose između Republike Hrvatske i Republike Srbije, konzul Šapić je rekao kako suradnja postoji, no to je pitanje visoke politike, dodajući kako će u svom radu biti orijentiran prije svega na jačanje prijateljskih odnosa između dvije države na lokalnoj razini.  

Pročitano 1089 puta
Ocijeni sadržaj
(109 glasova)
Objavljeno u Politika

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija