NAJNOVIJE
U Vukovaru održan sportski studentski dan

Povodom Međunarodnog dana sporta koji se svake godine obilježava posljednje srijede u mjesecu svibnju, na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru održan je sportski studentski dan. Cilj je bio ukazati studentima i djelatnicima veleučilišta na važnost bavljenja sportom i dobrobiti sporta za zdravlje.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:30)
Za kupnju kuće ili stana 66 mladih obitelji dobilo od Županije 250 tisuća eura

Mladim obiteljima koje su ostvarile pravo na potporu za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu, župan Damir Dekanić uručio je danas u Vinkovcima ugovore. Ukupno je dodijeljeno 250 tisuća eura, a potporu u iznosu od 2.700, 4.000 ili 5.300 eura, ovisno o mjestu gdje se nekretnina nalazi, dobilo je 66 obitelji.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 15:06)
Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut poljoprivrednicima daje mogućnost besplatnog najma i korištenja poljoprivredne opreme

Iz Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije izvijestili su kako je u okviru Agro HUB-a Poduzetničkog centra Erdut od 15. svibnja 2024. godine poduzetnicima – poljoprivrednicima dostupna nova usluga koja se odnosi na besplatno korištenje opreme za uzorkovanje tla i mjerenje vlage za žitarice i orašaste plodove.

- Mi smo prepoznali tu nekakvu potrebu na osnovu povratnih informacija s terena i krenuli smo u nabavu opreme koja je potrebna i frekventna u različitim periodima godine. Radi se o sondama za uzorkovanje tla i mjeračima vlage. Nabavili smo jedan dio te opreme i ona je dostupna na revers poljoprivrednim proizvođačima, prije svega onima s područja Općine Erdut, ali i ostalima - rekao je Siniša Bulajić izvršni direktor Poduzetničko-razvojnog centra Općine Erdut lokalne razvojne agencije te pojasnio kako je djelatnost Agro HUB-a unaprijeđenje rada poljoprivrednih proizvođača kroz dodatno informiranje, organizaciju i provođenje edukacija, pomoć poljoprivrednicima kod izrade raznih evidencija, pomoć kod prijava na mjere Ministarstva poljoprivrede i drugo. Bulajić je pojasnio i gdje se oprema može preuzeti.

- Svi oni kojima je oprema potrebna mogu se obratiti centru svaki radni dan od 7 do 15 sati, osobno na adresu centra ili putem telefona 031/590-292 - pojasnio je Bulajić.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 13:23)
U Lipovcu se sutra obilježava 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša

U spomen parku Mladosti u Lipovcu sutra, 22. svibnja obilježava se 32. godišnjica prve velike razmjene logoraša srpskih koncentracijskih logora kada su po načelu „svi za sve“ razmijenjena 284 logoraša.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:50)
Civilna zaštita izdala upozorenje za moguće jako grmljavinsko nevrijeme

Civilna zaštita izdala je upozorenje zbog najavljenog nevremena koje bi u popodnevnim satima trebalo stići na područje središnje, sjeverne i istočne Hrvatske.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 12:24)
Poziv na snimanje spota za navijačku pjesmu Hrvatske nogometne reprezentacije „Jedna je jedina”

U četvrtak 23. svibnja 2024. od 16 sati održat će se snimanje spota za novu navijačku pjesmu „Jedna je jedina”. Autor pjesme Dražen Popijać Pupi i Zvonko Kovačić pozivaju Vukovarce na snimanje spota koji će se održati na Vukovarskom vodotornju. Sudionici trebaju imati dresove Hrvatske nogometne reprezentacije ili druge majice ali bez oznaka sponzora ili bilo koje druge firme odnosno proizvođača dresova. Sudjelovat će i Vukovarski golubići. Uvodni dio pjesme ranije je snimio izbornih Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Sve informacije na broj 098 727 378.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:28)
DIP: Do ponoći, 24. svibnja imenovati biračke odbore za europske izbore

Najkasnije do ponoći, 24. svibnja županijska izborna povjerenstva, odnosno Gradsko izborno povjerenstvo Grada Zagreba, trebaju imenovati biračke odbore za europske izbore koji se održavaju u nedjelju, 9. lipnja, upućuje Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Članove biračkih odbora određuju političke stranke zastupljene u Hrvatskome saboru na dan njegova konstituiranja, 16. svibnja 2024., na način da po dva člana i njihove zamjenike određuje većinska, odnosno oporbena politička stranka, odnosno stranke.

Prema podacima koje je DIP dobio od Hrvatskog sabora, u Saboru je sedam većinskih i 13 oporbenih stranaka.

U prvoj su skupini DP, HDZ, HDS, HSLS, HNS, HSU i Nezavisni, ukupno 72 zastupnika, a u drugoj Centar, Fokus, Glas, HSS, Hrvatski suverenisti, IDS, Most, Možemo, Nezavisna platforma sjevera, PIP, SDP, SDSS, DOILJSIP, ukupno 69 zastupnika.

Članovi biračkih odbora ne smiju biti kandidati niti promatrači na izborima, stoji u uputama DIP-a.

DIP podsjeća da općinska i gradska izborna povjerenstva predlažu imenovanje biračkih odbora za područje svoje općine odnosno grada, a iste imenuju županijska izborna povjerenstva za svoje područje. Biračke odbore na području Zagreba imenuje zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP), a odbore u sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i na biračkim mjestima u mirovnim operacijama i misijama, DIP.

Ne odrede li političke stranke članove biračkih odbora, odnosno ako prijedlozi za njihovo imenovanje ne prispiju nadležnim povjerenstvima najkasnije do ponoći 21. svibnja, tada će općinska i gradska izborna povjerenstva samostalno nadležnom županijskom povjerenstvu predložiti članove biračkih odbora, zagrebački GIP će ih samostalno imenovati, a DIP će ih samostalno odrediti i imenovati u inozemstvu, najkasnije do 24. svibnja do ponoći.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:08)
Robert Rac

Robert Rac

Utorak, 21 Svibanj 2024 12:57

Vukovar će šestu godinu za redom, 24. i 25. svibnja biti domaćin popularnog Vukovar Half Marathona ili Vukovarskog polumaratona, koji će i ove godine mnoštvo trkača provesti ulicama našega grada. Odlukom Hrvatskog atletskog saveza od 23. travnja, Vukovar Half Marathon uvršten je u Hrvatsku atletsku cestovnu ligu.

Utorak, 14 Svibanj 2024 13:18

Jako gospodarstvo kao glavni pokretač i generator razvoja Vukovara. Prezentiranje naših geostrateških prednosti, koje su uz brojne poticajne mjere Grada Vukovara, glavni 'mamac' u privlačenju stranih investitora i otvaranju novih tvrtki, odnosno, novih radnih mjesta.

Utorak, 07 Svibanj 2024 10:26

Djelovanje Gradske knjižnice Vukovar i njezinih ogranaka u Borovu naselju, Lovasu i Sotinu središnja je tema Intervju tjedna u kojemu je gostovala Anita Bajer Jakovac, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar.

Koliko imaju članova i kako se može postati članom, koliko iznosi članarina, koliki je knjižnički fond i za koliko on raste svake godine, imaju li u GKV dovoljne prostorne i smještajne kapacitete... neke su od tema na koje smo doznali odgovore.

Zanimalo nas je i koliko iznosi cijena zakasnite te vraćaju li čitatelji knjige na vrijeme? Doznali smo i da jedan korisnik ili korisnica kasni s vraćanjem knjige više od tri godine, što je trenutni rekorder u GKV.

Uz izdavanje knjiga, Gradska knjižnica Vukovar godinama organizira brojna programska događanja poput književnih susreta, radionica, predavanja, prezentacija, tribina, izložbi i brojnih drugih kulturnih i odgojno-obrazovnih događanja.

Programi se organiziraju samostalno i u suradnji s drugim ustanovama, institucijama, udrugama, društvima i pojedincima.

Velikim dijelom programi se odvijaju u sklopu nacionalnih manifestacija, obilježavanja važnih datuma, kampanje poticanja čitanja i slično.

Intervju tjedna uredio i vodio Robert Rac.

Ponedjeljak, 06 Svibanj 2024 17:47

Na Olajnici otvoren novi BMX park.

Četvrtak, 02 Svibanj 2024 17:35

Hrvatska se prisjeća masakra 12-orice hrvatskih redarstvenika u Borovu.

Utorak, 30 Travanj 2024 12:29

Središnja tema razgovora s našim ovotjednim gostom vezana je uz Vukovar i svojevrsni osvrt na proteklih 365 dana, a ususret obilježavanju Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova, 3. svibnja 2024. godine.

Utorak, 23 Travanj 2024 14:15

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i po njemu je nazvan lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih država.

Utorak, 16 Travanj 2024 14:03

Bliži nam se 6. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”. Podsjetimo, prošlogodišnji festival okupio je više od osam tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske i dijaspore te je tijekom nekoliko dana Vukovar postao Hrvatska u malom i središte svih zbivanja.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija