Ispiši ovu stranicu

NAJAVA: SVEČANA PREMIJERA IGRANOG FILMA „ADAM“

Nakon što je ljetos pretpremijerno prikazan u Đakovu, prvi u cijelosti slavonski igrani film “Adam”, đakovačkog redatelja Marija Šuline, svečanu premijeru doživjet će 15. studenoga u Hrvatskom domu Vukovar s početkom u 20 sati u okviru službenog programa “Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2019.”, a što premijeri i ovom filmskom uratku daje posebnu simboliku i težinu.

Adam je priča o pojedincu s ožiljcima koje nosi iz Domovinskog rata, neprilagođenom prema ‘zakonitostima‘ okoline, a koji preko te neprilagođenosti nikako ne može prijeći, pa najbolje zna što je dobro za Adama i jednako tajanstvenog dječaka o kojemu se Adam brine.

Sažetak je to filmske priče nastale pod redateljskom palicom Marija Šuline, koji je i ovaj put pokazao umijeće, ali i hrabrost, kao i jasnu viziju da se upusti u ovako zahtjevan projekt. Scenarij potpisuje vinkovački književnik Franjo Nagulov, a glumački postav, uz više glumaca profesionalaca, čine glumci Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca, odakle je i Zdravko Šinjori, kojemu je pripala naslovna uloga.

Pročitano 2064 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Ne propustite

FACEBOOK KOMENTARI