Ispiši ovu stranicu

Akcija darivanja krvi za vukovarsku bolnicu

Udruga Biciklom ZA koja organizira Akciju Biciklom za Vukovar - biciklistički maraton koji se ove godine održava 8. put i okuplja bicikliste amatere koji žele odati počast žrtvama Vukovara i svim žrtvama Domovinskog rata.

Udrugu biciklom ZA pokrenula je grupa prijatelja, mladih ljudi, studenata koji su u studenom 2012. sjeli na svoje bicikle i uputili se na nešto više od 300 km dug put kako bi na svoj način odali počast žrtvi Vukovara. Od tada, svake godine u isto vrijeme, 14.11. u 17:00 iz Parka 148. brigade HV-a kreću prema Vukovara.

Udruga je pokrenula još jednu akciju, a to je dobrovoljno darivanje krvi u Vukovaru, 18.11.2019., od 17:00 do 19:00 sati, u Gradskom crvenom križu Vukovar, Ulica 204. vukovarske brigade 45, Vukovar.

Ovo je već četvrta takva akcija i svake godine velik dio biciklista sudionika pristupi darivanju krvi, no kako napominju iz Udruge u akciju se mogu uključiti svi zainteresirani.

Više informacija o samoj akciji, motivima, ljudima koji voze s organizatorima i organizaciji akcije možete naći na facebook stranici https://hr-hr.facebook.com/biciklomzavukovar/ na kojoj se trude prenijeti atmosferu, ljubav i osjećaj ponosa na ljude koji s njima voze i onima koji se možda još nisu dovoljno ohrabrili da im se pridruže.

Pročitano 2712 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Ne propustite

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac