Ispiši ovu stranicu

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena izložba stripova Davora Schunka

Otvorena izložba stripova Schunka Otvorena izložba stripova Schunka Foto: K.Gojani

U sklopu 10. Vukovar film festivala u organizaciji Hrvatskog doma Vukovar i Gradske knjižnice Vukovar otvorena je izložba stripova afirmiranog crtača, fotografa, pjesnika i animatora Davora Schunka.

 Nakon radionice stripa za djecu i mlade koja je završila danas u sklopu VFF-a pod vodstvom Davora Schunka, izložba je bila iznenađenje za sudionike radionice. Radionica je okupila 15 mlađih sudionika koji su kroz kreativan rad imali priliku naučiti kako organizirati tablu stripa, kompoziciju kadra, kako vješto ispričati i nacrtati kratku priču.

Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić rekla je kako je strip medij koji je popularan među djecom te je ova izložba organizirana upravo za djecu mlađeg uzrasta kako bi se pobliže upoznali  načinom izrade i nastajanja stripa.

Davor Schunk odradio je niz uspješnih radionica za djecu i mlade diljem Hrvatske te je istaknuo kako mu je bila čast doći u Vukovar i prenjeti svoje znanje mlađoj generaciji. Za male Vukovarce nakon ove radionice mišljenja je kako su iznad očekivanja, izrazito talentirani, nadareni i komunikativni  što je vrlo važno za likovnost.

Uz razgledavanje stripova, knjiga i Schunkovih fotografija posjetitelji su imali priliku kupiti neke od njegovih autorskih djela kao što su „AL BUM TOMICA“. Izložba je postavljena na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Vukovar i svi zainteresirani moći će izložbu posjetiti do 3.listopada 2016.godine.

Schunk je za kraj najavio kako ima još ideja koje planira predstaviti Vukovaru.

Pročitano 1797 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI