Ispiši ovu stranicu

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljen projekt "SPAJALICA"

U Gradskoj knjižnici Vukovar održana je uvodna konferencijana kojoj je predstavljen projekt "SPAJALICA - Youth Corner infrastrukture and services development within public libraries".

U sklopu IPA 2012&2013 komponenta prekogranične suradnje s Bosnom i Hercegovinom, Prioritet 2: Poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije Gradskoj knjižnici je odobren projekt "SPAJALICA - Youth Corner infrastrukture and services development within public libraries", ukupne vrijednosti 108.188,34 EUR u kojoj EU sufinanciranje iznosi 75.335,54 EUR ili 69,63 %. Provedba projekta trajati će 18 mjeseci.

 

Gradskoj knjižnici Vukovar partner u projektu je Univerzitetska knjižnica Tuzla kao i Grad Vukovar odnosno VURA. Konkretno će se programom otvoritni novi prostor za mladež gdje će mladi dobiti i fiziči odvojen prostor ali i nove ciljane usluge za mladež.

Na konferenciji uz brojne goste došli su i partneri iz Tuzle koje je predvodio Edin Jahić, direktor Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić", koji je potvrdio bitnost ovog projekta ne samo kroz financijska sredstva, koja su značajna, nego i mogućnost suradnje mladih iz Tuzle i Vukovara.

Pročitano 4155 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI