Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo Društva A. G. Matoša kod predsjednika

Kuća A. G. Matoša Kuća A. G. Matoša Arhiva

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je jučer na Pantovčaku izaslanstvo Društva Antuna Gustava Matoša i Odbora za izgradnju kuće A. G. Matoša – kulturnog centra u Tovarniku.

Tijekom razgovora predsjednik je obaviješten o nastojanjima Društva   i Odbora da kuća A. G. Matoša – kulturni centar u Tovarniku bude otvorena za posjetitelje na 140. obljetnicu Matoševa rođenja, 13. lipnja 2013.

Predsjednik Josipović prihvatio je poziv Marka Jurića, predsjednika Društva, da posjeti Matoševu spomen-kuću u Tovarniku.

U izaslanstvu koje je predvodio akademik Dubravko Jelčić bili su Tomislav Sabljak, voditelj Odsjeka za povijest hrvatske književnosti Zavoda za povijest hrvatske književnosti kazališta i glazbe HAZU, Grgo Krajina, pročelnik Upravnog odjela za školstvo, kulturu i šport Vukovarsko-srijemske županije, Dragana Lucija Ratković, direktorica tvrtke Muze d.o.o. za savjetovanje i upravljanje projektima u kulturi i turizmu, Marko Jurić, predsjednik Društva, Željko Anić, tajnik Društva i Stjepan Dragičević, član i pravni savjetnik Društva Antuna Gustava Matoša.

Pročitano 3104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić