Ispiši ovu stranicu

Predstavljeni zbornik pjesama posvećenih Vukovaru i Škabrnju

Predstavljeni zbornik pjesama posvećenih Vukovaru i Škabrnju HU Benedikt

Hrvatska udruga Benedikt je u subotu 14. studenog 2015. u dvorani Pastoralnog centra Sv. Bono održala predstavljanje zbornika pjesama posvećenih Vukovaru i Škabrnji


Uvodnu riječ održao je Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt, koji je izrekao zahvalu vukovarskim braniteljima kao i samostanu svetog Filipa i Jakova na domaćinstvu te je prisutne upoznao s sadržajem bogatom manifestacijom "Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju" u Splitu.

O zborniku i zbirci govorili su umirovljeni pukovnik HV-a i glavni urednik zbornika Mate Buljubašić te autorica zbirke pjesama pjesnikinja Branka Mlinar. Autorica je izrecitirala nekoliko pjesama iz svoje zbirke među kojima i „Ime francusko, srce Hrvatsko“ posvećenu Jean Michel Nicolieru.

Pjesma „Ime francusko, srce Hrvatsko“ je pobijedila prošle godine na tradicionalnom natječaju za najbolju pjesmu domoljubne poezije u organizaciji Udruga braniteljica Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije.

Ovom događaju nazočio je i brat Jean Michel Nicoliera, Paul Nicolier kao i predstavnici braniteljskih i kulturnih udruga grada Vukovara.

 

Pročitano 1717 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI