Ispiši ovu stranicu

Predstavljen 22. Festival glumca

Sudionici konferencije za novinare Sudionici konferencije za novinare Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen 22. Festival glumca kojemu je ove godine domaćin grad Vukovar, a održavat će se od 15. do 23. svibnja.

-Tijekom tjedan dana u Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku bit će izvedeno 17 kazališnih predstava i izuzetnih umjetničkih ostvarenja prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije, a prema izboru ovogodišnjeg izbornika, akademskog glumca Vinka Kraljevića, doznajemo od predsjednika Festivalskog odbora Festivala glumca Slavka Jurage.

Svečanost otvaranja Festivala glumca održat će se 16. svibnja u 20 sati u Hrvatskom domu Vukovar nakon čega će biti izvedena predstava Potop Mirana Kurspahića u koprodukciji Teatra &TD i Kufera iz Zagreba, a festival završava 23. svibnja dodjelom nagrada i priznanja svim laureatima te druženjem na Glumačkom sijelu u izletištu Dunavski raj.

Domaćin ovogodišnjeg festivala je prvak Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, akademski glumac Goran Grgić.

Uz ovogodišnji Festival glumca organizirano i niz popratnih programa i događanja među kojima su promocije knjiga, misa i blagoslov glumaca, teniski turnir, druženja s glumcima..., a uvedeni su i Mali noćni glumački razgovori. Ove godine održat će se i popratne aktivnosti od prošle godine koje nisu održane jer je Festival nakon poplava u Županji prekinut nakon tri dana.

Uz domaćine iz grada Vukovara, press konferenciji nazočio je i pomoćnik ministra kulture Vladimir Stojsavljević koji je rekao kako Festival glumca ima potporu ministarstva.

Festival glumca organizirali su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Koncertno-kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovaca, a održava se pod stalnim pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije.  

Pročitano 1714 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić