NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

Otvoren 16. vukovarski festival komorne glazbe

Svečanost otvorenja festivala u perivoju dvorca Eltz Svečanost otvorenja festivala u perivoju dvorca Eltz HRV

Podizanjem festivalske zastave u perivoju  Dvorca Eltz večeras je službeno otvoren 16. vukovarski festival komorne glazbe.

-Sama činjenica što festival već petnaesti puta otvara koncert  Zagrebačke filharmonije govori o umjetničkoj vrijednosti ovoga festivala ali i  tomu da je Vukovar bio i jeste prijestolnica europske kulture  bez obzira što službeno ne nosi taj naslov-kazala je otvarajući festival zamjenica gradonačelnika Marija Budimir.

 

Umjetnička ravnateljica festivala Vlasta Gjura najavila je i ove godine eminentne glazbenike ali i mlade nadarene glazbenike među kojima i mladu vukovarsku pijanisticu Kristinu Hegeduš.

Ravnateljica vukovarskog gradskog muzeja Ruža Marić  naglasila je ugled i prepoznatljivost ovoga festivala na kojemu želi nastupiti  sve više umjetnika jer se glazbene večeri festivala održavaju  u crkvi sv. Filipa i Jakova, dvorcu Eltz, Hrvatskome domu ili crkvici sv. Roka i i time ovaj festival  povezuju s  glazbenim događanjima poput varaždinskih baroknih večeri  te koncertnih večeri  u dubrovačkim i splitskim palačama.

Vukovarski festival komorne glazbe utemeljili su  1999. Gradski muzej Vukovar, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska paneuropska unija i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika, a pokrovitelj ovogodišnjega festivala je gradonačelnik Ivan Penava, dok su organizatori Gradski muzej i Hrvatski dom Vukovar. 

Pročitano 1244 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija