Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Čitaj mi !

Djeci treba čitati od najranije dobi Djeci treba čitati od najranije dobi Foto: GKV

U okviru nacionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige ali i u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi! u Gradskoj knjižnici Vukovar sinoć je predavanje na temu Tko odmalena čita, kao veliki (ne) skita! održala Ivana Martinović, viša asistentica s Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Djelatnica vukovarske Gradske knjižnice Slavica Kovačević je pojasnila kako je ovo predavanje specifično jer je riječ o poticanju čitanja za najmlađe, praktično od njihova rođenja. Dodala je kako su brojna svjetska istraživanja pokazala da djeca kojoj roditelji i drugi skrbnici čitaju i pričaju od najranije dobi brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima, razvijaju predčitalačke vještine, što je izravno povezano s kasnijim uspjehom u školi i životu.

Kampanja "Čitaj mi!" ima za cilj poticanje roditelja i drugih odraslih da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dio svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odraslog koji čita.

Pročitano 1572 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI