NAJNOVIJE
Obilježena 33. godišnjica sjećanja na stradanje vukovarske gradske četvrti Sajmište

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja 12 branitelja i civila stradalih u srpskoj agresiji na mjestu masovne grobnice u Novoj ulici, obilježena je 33. godišnjica sjećanja na stradanje vukovarske gradske četvrti Sajmište.

(Subota, 14 Rujan 2024 11:48)
Gradi se Centar za starije u Našicama

U Ulici Đure Đakovića u Našicama, u blizini Opće županijske bolnice počela je izgradnja Centra za starije osobe Našice.

(Petak, 13 Rujan 2024 15:41)
U subotu počinu Miholjski dani Općine Lovas

U okviru programa održavanja XXVII. Miholjskih dana Općine Lovas u Lovasu će u subotu biti održana arheološka večer s početkom u 19 sati na kojoj će biti predstavljena knjiga Ostave Vukovar Lovas: Nove biografije.

(Petak, 13 Rujan 2024 14:52)
Dan je Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

Održana je svečana sjednica Vijeća Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru kojom je obilježen 19.rođendan ove obrazovne institucije. Na današnji je dan rođen i vukovarski nobelovac Lavoslav Ružička po kojemu je veleučilište i dobilo ime. Tijekom sjednice dodijeljena su priznanja pravnim osobama za izniman doprinos razvoju i suradnji s veleučilištem, kao i priznanja i nagrade nastavnom i nenastavnom osoblju za njihov rad i zalaganje.

(Petak, 13 Rujan 2024 14:22)
Potpisan ugovor za energetsku obnovu Muzeja likovnih umjetnosti i Osijeku

U Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku održana je uvodna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Muzeja likovnih umjetnosti“ i svečano je potpisan ugovor s izvođačem radova na obnovi ove zgrade izgrađene 1895. godine.

(Petak, 13 Rujan 2024 12:32)
U okviru Vinkovačkih jeseni počinju festival „Slovenija u Slavoniji” i Folklorne večeri

U okviru 59. Vinkovačkih jeseni, koje se održavaju od 13. do 22. rujna, na Trgu Vinkovačkih jeseni u 16 sati počinje festival „Slovenija u Slavoniji” na kojemu će čak 350 Slovenaca podijeljenih u 16 skupina pokazati folklor i običaje svojih krajeva. Nastupe slovenskih folkloraša može se pratiti u šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni danas i sutra. Na Slavonskom sokaku nastupa TS San, potom s početkom u 19 sati slijede Folklorne večeri i koncert Parnog valjka.

(Petak, 13 Rujan 2024 11:25)
Otvorenje izložbe „Vukovarcima s poštovanjem i ljubavlju!”

„Vukovarcima s poštovanjem i ljubavlju!” naziv je izložbe slika i unikatnog nakita, koja će se u petak, 13. rujna 2024. godine otvoriti u Paviljonu 2 Gradskog muzeja Vukovar i može se pogledati do 13. listopada 2024. godine.

(Četvrtak, 12 Rujan 2024 17:54)

Javni poziv za akciju Volim Vinkovce

Vinkovačke jeseni Vinkovačke jeseni GV

Turistička zajednica Grada Vinkovaca objavila je javni poziv Volim Vinkovce 2024. te poziva sve zainteresirane građane, tvrtke i ustanove na sudjelovanje u akciji povodom 59. Vinkovačkih jeseni.

Akcija se održava zapravo od utemeljenja Vinkovačkih jeseni, rekla je direktorica TZ Grada Vinkovaca Martina Matković.

Cilj je potaknuti dionike na uređenje grada kako bi Vinkovci što ljepše izgledali u vrijeme održavanja ove najvažnije manifestacije tradicijske kulture.

Ocjenjuje se uređenost stambenih prostora (okućnica, balkona i pročelja), uređenost izloga, poslovnih prostora, vrtića i škola, ugostiteljskih objekata i ustanova prema postojećem pravilniku koji je objavljen na internetskoj stranici Turističke zajednice.

Svi prijavljeni dobit će priznanja, a najbolji simbolične nagrade.

Dodjeljuje se i nagrada godine djelatniku u turizmu.

Pročitano 158 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija