NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

U Vukovarsko-srijemsku županiju pet Suncokreta ruralnog turizma

U Vukovarsko-srijemsku županiju pet Suncokreta ruralnog turizma Foto: VSŽ

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ na svečanoj je dodjeli u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku uručila nagrade, povelje i posebna priznanja Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2023. godinu.

Ovogodišnjih laureata iz Vukovarsko-srijemske županije ima osam, a to su: Izletište Gondola, Sotin, u kategoriji tradicijska (ruralna) gastronomija, koja se okitila zlatom, srebrnu povelju u kategoriji ruralno turistički projekti dobili su Otočki Virovi, a tri su bronce dodijeljene u kategorijama craft turizam - OPG Abelo, Mirkovci, zatim projekti/nositelji zaštićenih marketinških oznaka - Prva kuća meda, Županja te aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru - Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara.

Posebno priznanje za tradicijsku (ruralnu) gastronomiju otišlo je na adresu Konobe Kovačević Lovas, posebno priznanje u kategoriji craft turizam dobila je Craft pivovara Vukovar, a u kategoriji aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru Udruga Posjeti Ilok za Ilok Wine Weekend. 

- Turistički potencijal naše županije je velik, posebice kada je riječ o ruralnom turizmu koji je okosnica turizma ovog područja. Broj nagrađenih potvrđuje da ideja i potencijala ne nedostaje, a dolaskom investitora sve se može podići na još višu razinu. Čestitam svim dobitnicima i najavljujem kako će se dodjela Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award sljedeće godine održati upravo u Vukovarsko-srijemskoj županiji - rekao je tom prigodom vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Suncokret ruralnog turizma projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija - turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

Dodjeli nagrada, uz brojne uzvanike iz cijele Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine, u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovale su pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Magdalena Parat i direktorica županijske Turističke zajednice Majda Jakša.

Pročitano 371 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija