NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)

U središtu Vukovara u tijeku predstavljanje zbornika radova objavljenih u sklopu festivala "Grad u školjci"

U središtu Vukovara u tijeku predstavljanje zbornika radova objavljenih u sklopu festivala "Grad u školjci" Foto: Sandra Grgić

U okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u središtu grada danas, sutra i prekosutra članice Udruge braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske izlažu i predstavljaju do sada izdane zbornike radova objavljenih u sklopu festivala Grad u školjci.

Više o samome festivalu Grad u školjci ispričala je Svjetlana Dželalija Kovačić, predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske.
- Idejna začetnica ovoga festivala je Tanja Belobrajdić dok je voditeljica projekta Verica Marunček, dopredsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske. Ideja festivala je potaknuti na pisanje domoljubne poezije kako bi se stihom i riječju očuvale vrijednosti Domovinskoga rata i sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje. Prošle godine održan je deseti, jubilarni festival. Ove godine, zbog nedostatka pristiglih pjesama nećemo održati klasični festival no, u dogovoru s gradskom upravom odlučili smo postaviti štand u središte grada na kojemu smo izložili deset zbornika i suvenire koje članice Udruge izrađuju tijekom cijele godine na brojnim radionicama – pojasnila je Dželalija Kovačić.

Štand su u četvrtak ujutro, uz brojne građane, obišli i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

- Budući ove godine nemamo onaj klasični festival Grad u školjci, zbog nedovoljnog broja prijavljenih radova, došli smo ovdje građanima i posjetiteljima prezentirati što to Udruga braniteljica radi. Upravo ta činjenica da danas nemamo zbornik govori nam da vrijeme prolazi i da nažalost neki ljudi i zaboravljaju. Ovim putem apeliram na sve pjesničke duše, sve one koji istinski žive Vukovar i Republiku Hrvatsku da se jave na natječaj Udruge braniteljica kako bismo sljedeće godine ponovo mogli održati onaj klasičan festival Grad u školjci – naglasio je Sušac

Pročitano 419 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija