Ispiši ovu stranicu

Otvoren 16. Vukovarski etno sajam

Otvoren 16. Vukovarski etno sajam Foto: Klaudija Boras

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru otvoren je 16. Vukovarski etno sajam na kome sudjeluje 54 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Koprivničko križevačke županije te osam ugostitelja i tri kraft pivara.

Sajam je izložbeno–prodajnog karaktera, tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta i proizvođača hrane i pića na kojem izlažu tradicijski i umjetnički obrti, kućne radinosti i OPG-ovi. U ponudi se mogu naći suveniri, antikviteti, pčelinji proizvodi, proizvodi od lavande i voća, suhomesnati proizvodi, likeri, sirevi, nakit, svijeće, prirodna kozmetika, ulja, proizvodi od aronije, etno igračke... Sajam je otvorila pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i imovinu Grada Vukovara Marina Vlajčić i pozvala građane da ga posjete.
- U sklopu ove manifestacije vidjet ćemo brojne sadržaje, moći ćemo kušati domaću hrani te na taj način doživjeti okuse i mirise Hrvatske – rekla je Vlajčić.

Osim prodaje tradicijskih proizvoda, sajam nudi i druga događanja, rekla je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.
- Vjerujem da ćemo svi uživati u ponudi obzirom da je raznolika i šarolika. Za djecu će se u poslijepodnevnim satima održati tematske jesenske radionice, a u subotu u prijepodnevnim satima uz nastup Vukovarskih golubića biti će upriličena još jedna radionica. Pripremili smo i večernje koncerte pa tako večeras nastupa Subkultura, u subotu Tiho Orlić te u nedjelju završavamo manifestaciju uz tamburaški sastav Allegro – rekla je Sekulić.

U subotu će se održat i Oktoberfest uz degustaciju piva u organizaciji Udruge Nijemaca i Austrijanaca Vukovar i Lions kluba, a u nedjelju će se prezentirat gastro razglednice nacionalnih manjina, gdje će nacionalne manjine predstaviti svoja autohtona jela. Sajam je otvoren do nedjelje.

Pročitano 452 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI