Ispiši ovu stranicu

Društvo Antuna Gustava Matoša odreklo se prava vlasništva nad rodnom kućom hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša u korist Općine Tovarnik

Društvo Antuna Gustava Matoša odreklo se prava vlasništva nad rodnom kućom hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša u korist Općine Tovarnik Foto: arhiva HRV-a

Društvo Antuna Gustava Matoša odreklo se prava vlasništva nad rodnom kućom hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša u korist Općine Tovarnik.

Članovi upravnog odbora Društva Antuna Gustava Matoša, a na prijedlog predsjednika Matice hrvatske Mire Gavrana, u nakani da pridonese okončanju dva desetljeća dugih sporova između Matice i Društva, donijeli su odluku da se ovo društvo odriče prava vlasništva nad rodnom kućom hrvatskoga književnika Matoša u korist Općine Tovarnik, pojasnio je načelnik općine Anđelko Dobročinac.
- Kao načelnik sam presretan te mogu pohvaliti i zahvaliti što je do ovoga došlo nakon toliko godina. Naš pjesnik će napokon pronaći svoj mir, njegova kuća će napokon služiti svojoj svrsi i namjeni. Općina i Hrvatska će dobiti jedan reprezentativan objekt – rekao je načelnik.

Koliko će ova odluka značiti za samu općinu, Dobročinac je za Hrvatski radio Vukovar komentirao.
- Puno će značiti, ne samo za Tovarnik već čitavu našu županiju, ali i Hrvatsku. Svi znamo kolika je njegova uloga i vrijednost u književnosti, a mi ćemo kao Općina uz pomoć Ministarstva kulture i Županije krenuti s projektima i nadam se da će svi oni koji žele doći pogledati unutrašnjost, uskoro to moći i učiniti – zaključio je.

Pročitano 412 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI