NAJNOVIJE
Nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Do sada je testirano 66405 osoba, od toga 261 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 23 osoba, od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2072, što je 9 novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih na području države je 103.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 14:07)
Osječko-baranjska županija bez novooboljelih od koronavirusa

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su 34 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus. I dalje su na području Osječko-baranjske županije zabilježene 133 oboljele osobe.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 10:39)
Jedanaesti dan nema novooboljelih na području naše županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 09:14)
Službeno je: Penava i Škoro zajedno na parlamentarne izbore!

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održali su konferenciju za medije na kojoj je i službeno potvrđeno kako zajedno izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u srpnju.

(Subota, 30 Svibanj 2020 16:19)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je broj novooboljelih na području Hrvatske u 24 satnom razdoblju 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Novooboljela osoba nalazi se u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Do sada su testirane 66144 osobe, od toga 635 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 27 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Ukupan broj ozdravljenih od koronavirusa je 2063 te ukupan broj preminulih na području republike je 103.

(Subota, 30 Svibanj 2020 14:06)
POVODOM DANA DRŽAVNOSTI GRAD VUKOVAR ODAO POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOGA RATA

Predstavnici Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom obilježili su Dan državnosti odavanjem počasti svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:20)
Izaslanstvo VSŽ obilježilo Dan državnosti

Izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije na čelu s županom Božom Galićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću povodom Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:04)

Otvoreni 47. Đakovački vezovi

Đakovački vezovi Đakovački vezovi Foto: djakovo.hr

Scenskom slikom "Divna Marija žito poženjela, žito požnjela, tri vijenca splela", ispred katedrale, večeras su, zbog kiše, s pola sata zakašnjenja otvoreni 47. Đakovački vezovi. Smotru je otvorio đakovački gradonačelnik i predsjednik smotre Zoran Vinković.

"Vezovi su smotra koja je Republiku Hrvatsku uvela u EU; započeli su u RH, a završit će u nedjelju, 7. srpnja, u Uniji", rekao je Vinković i dodao kako su oni su oduvijek dio Europe kojoj nude bogatstvo tradicije ukorijenjene u narodu.

Smotra je svečano otvorena u nazočnosti đakovačkih nadbiskupa mons. dr. Marina Srakića i mons. dr. Đure Hranića te brojnih hrvatskih biskupa koji će sutra nazočiti Srakićevoj predaji nadbiskupske službe Hraniću, potom osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i drugi uzvanici te brojni Đakovčani i njihovi gosti.

Vezovi program nastavljaju sutra, a središnji dio je nedjeljni svečani mimohod svih sudionika središtem grada. Ove godine u mimohodu će biti oko 4.500 sudionika iz 60 folklornih skupina iz zemlje i svijeta, pa i s Novog Zelanda, odakle dolazi i skupina Maora i Samoanaca, koji u Đakovo stižu zajedno s novozelandskim Hrvatima okupljenima u Folklorni ansambl "Kralj Tomislav".

U povorci će biti i preko 50 okićenih svatovskih zaprega te preko 60 jahača. Smotra će biti svečano zatvorena u nedjelju navečer izborom najljepših narodnih nošnji.

(Hina)

Pročitano 1690 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija