Ispiši ovu stranicu

Četvrti Festival dječje knjige

Središte Vinkovaca Središte Vinkovaca Foto: Sandra Grgić

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca, Gradske knjižnice i čitaonice te vinkovačkog Ogranka Matice hrvatske nizom događanja namjenjenih najmlađima, u Vinkovcima i Tovarniku održava se 4. Festival dječje knjige. 

- Cilj Festivala je promovirati dječju knjigu što mi u knjižnici činimo kroz brojne aktivnosti tijekom cijele godine, no ovo je još jedan način kako što više približiti knjigu mladima -  pojasnila je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić.

Festival je otvorio zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković koji je naglasio važnost čitanje knjiga, posebice za djecu i mlade.

Festival je počeo posjetom djece iz vinkovačkih vrtića i učenika osnovnih škola Gradskoj knjižnici i čitaonici, gdje gostuju književnici za djecu i mlade Vladimir Bakarić i strip autor Dubravko Mataković, te književnico Davorkom Semenić-Premen koja je predstavila vlastite slikovnice u kojima je glavni lik djevojčica Vera.

U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Tovarniku održano je druženje s osnovnoškolcima na temu odrastanja i djetinjstva velikoga hrvatskog književnika A.G. Matoša. 

Festival će završiti večerašnjim predstavljanjem knjige za djecu  Đurđice Stuhlreiter "Drveće ne govori, zar ne?" u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

Pročitano 489 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI