Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U slučaju kiše, Vinkovačke jeseni u školskoj dvorani

U slučaju kiše, Vinkovačke jeseni u školskoj dvorani Foto: Press Vinkovačke jeseni

Sve je spremno za svečano otvorenje 57. Vinkovačkih jeseni koje će u 20 sati započeti glazbeno-scenskim programom pod nazivom „Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!”.

Scenarist i redatelj ovogodišnjih Jeseni, Marko Sabljaković, u svojoj sadržajnoj cjelini sjedinit će životni put dječaka rođena koncem 19. stoljeća u zemljoradničkoj obitelji, s maštovitošću dramaturških događaja i galerijom likova zastupljenih u književnoj ostavštini Josipa Kozarca. Uz niz glumaca i glumica, u programu će nastupiti i tamburaški sastavi i solisti te članovi kulturno-umjetničkih društva. Otvorenje 57. Vinkovačkih jeseni je predviđen na Trgu bana Josipa Šokčevića, a u slučaju kiše, svečanost će se održati u sportskoj dvorani OŠ A.G. Matoš.

- Prva lokacija svečanosti otvorenja je dakako pozornica u središtu grada, na trgu, pod vedrim nebom, i ako vrijeme dopusti, ovdje će biti održano otvorenje. Alternativna lokacija sa sličnom scenom bit će u sportskoj dvorani osnovne škole A.G. Matoša na Lapovcima, u kojoj će se održati otvorenje ako vrijeme bude takvo da ne možemo biti vani – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ukoliko svečanost otvorenja bude u dvorani, pozvao je sve koji imaju želju u živo pratiti program, da dođu pola sata ranije s obzirom na broj ograničenih mjesta.

Vinkovačke jeseni završiti će u nedjelju 18. rujna svečanim mimohodom sudionika i revija konjskih zaprega. Toga dana ulicama i trgovima Vinkovaca proći preko 75 kulturno-umjetničkih društava i 30 zaprega.

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Pročitano 515 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI