Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Otvoreno 22. Osječko ljeto kulture

Otvoreno 22. Osječko ljeto kulture FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Matea Karlović

U subotu je u Osijeku otvoreno Osječko ljeto kulture. Do 3. rujna, na nekoliko lokacija u gradu Osijeku, na OLJK-u će biti izvedena 73 kazališna, glazbena, likovna, filmska i književna programska sadržaja.

Otvarajući manifestaciju predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je kako OLJK još jednom potvrđuje status Osijeka kao središta ovoga dijela Hrvatske te urbanog i kulturnog centra Slavonije.

- Vidljivo je da se Osijek i Slavonija mijenjaju na bolje jer to pokazuju rast zaposlenosti, izvoza te investicija iz EU fondova i državnog proračuna. Kako bi neka sredina bila ugodna za život nije dovoljno da je samo gospodarski snažna već mora ponuditi čitav niz sadržaja za svoje žitelje, od programa za mlade, kvalitetnog sveučilišta do umjetnosti i kulture. Osječko ljeto kulture dokaz je snage i vitalnosti ovoga grada - poručio je Jandroković.

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak kazala je kako se OLJK obogaćuje i oplemenjuje novim sadržajima, ocijenivši kako Osijek, kao kulturno središte istoka Hrvatske, može pružiti brojne kulturne sadržaje i inovacije.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako je OLJK drugačiji nego proteklih godina, jer prvi put traje cijelo ljeto.
Na ovogodišnjem OLJK-u u kazališnom dijelu programa predstavit će se zagrebački Teatar "Exit" te koprodukcija zagrebačkog kazališta "Gavella" i vinkovačkog kazališta"Joza Ivakić". U glazbenom dijelu programa, uz ostale, nastupit će Matija Dedić, Hrvatski gitarski kvartet, Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" te Panonska filharmonija iz Pečuha. U sklopu likovnog dijela manifestacije, uz ostalo, bit će otvorene samostalne izložbe Mirana Blažeka i Tomislava Buntaka te skupna izložba "Vremenu usprkos", koja obuhvaća radove 17 najrenomiranijih hrvatskih umjetnika, među kojima su Edo Murtić, Boris Bućan, Đuro Seder, Jagoda Buić i Nives Kavurić-Kurtović.
Pročitano 615 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI