Ispiši ovu stranicu

Večeras svečano otvarenje 16.VFF-a

Večeras svečano otvarenje 16.VFF-a Foto: HRV/Žana Kunji

Za večeras u 21 sat na terasi Agencije za vodne putove zakazano je svečano otvarenje 16. Vukovar film festivala – festivala podunavskih zemalja. Festival otvara kratkometražni mađarski film Eger, 1552, redatelja Attile Szásza, a nakon toga se prikazuje ukrajinski film snimljen u hrvatskoj koprodukciji Vizija leptira redatelja Maksima Nakonečnog.

U pet dana koliko festival traje, publika će moći pogledati preko 60 dokumentarnih i igranih filmova koje će ocjenjivati tročlani žiri u sastavu glumac Marko Cindrić, bivši urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović te novinar, pisac, scenarist i producent Velimir Grgić. Odlućivat će o pobjednicima u kategoriji dugometražnog i kratkog igranog filma te dokumentarnoga filma, a svi naslovi u službenoj konkurenciji natječu se za tradcionalnu nagradu Zlatni šlep.

Inače, ovogodišnji se festival odvija na pet lokacija – terasi Agencije za vodne putove i Cinestaru gdje će se prikazivati filmovi u službenoj konkurenciji dugometražnog i kratkometražnog igranog odnosno dokumentarnoga filma. U Hrvatskome domu Vukovar bit će prikazivani najnoviji filmovi francuske kinematografije te kategorija DokuTV, dok je perivoj dvorca Eltz rezerviran za kategoriju Filmski hitovi gdje će, između ostalih, biti prikazani film Ja sam Zlatan o nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću te Dvostruka prijevara, ovogodišnji canneski dobitnik nagrade za najbolju režiju. Peta je lokacija za projekcije kino u Borovu naselju. 

Osim filmskoga programa, na VFF-u se tradicionalno održavaju i dodatna događanja od kojih organizatori ističu filmske radionice.

Pročitano 488 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar