Ispiši ovu stranicu

Na Vukovarski filmski festival dolazi 60 filmova

VFF konferencija VFF konferencija Milan Paun

Ovogodišnji 16. vukovarski filmski festival održat će se od 29. lipnja do 3. srpnja u Vukovaru, objavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Bit će prikazano 60 igranih i dokumentarnih filmova, a festival otvara ukrajinski film Vizija leptira.

Dolazi i pobjednički film festivala u Cannesu Dvostruka prijevara te filmski hit Ja sam Zlatan.

Direktor festivala Igor Rakonić kaže da konkurencija filmova nikada nije bila jača, a do sada je na vukovarskom festivalu prikazano više od tisuću filmova koje je vidjelo oko 300.000 gledatelja. Dodao je da u Vukovar dovode najbolje filmove europske kinematografije.

Umjetnički direktor Dejan Sinovčić rekao je da je trend filmskih festivala isticanje ukrajinske kinematografije, tako je i na vukovarskom festivalu. Na otvaranje dolazi glavna glumica ukrajinskoga filma.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac zahvalio je organizatorima festivala što će Vukovar biti idućih dana filmsko središte Hrvatske.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako se nada dobrom odazivu publike, kako Vukovaraca tako i gositiju.

U glavnom programu bit će prikazano sedam dugometražnih igranih, devet kratkometražnih igranih i osam dokumentarnih filmova u konkurenciji za festivalske nagrade i to na pet lokacija, terasa Agencije za vodne putove, perivoj dvorca Eltz, CineStar Vukovar, Hrvatski dom Vukovar te kino u Borovu naselju.

Pročitano 441 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun