Ispiši ovu stranicu

U Gradskom muzeju Vukovar otvorena izložba Vedrana Ružića

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Izložba Simfonija betona i željeza autora Vedrana Ružića vizualnog umjetnika i jazz-glazbenika na originalan način spaja dvije autorove ljubavi – likovnost i glazbu – ali donosi i autobiografske elemente te umjetnički odraz kritike devijantnih pojava u današnjem društvu.

- Prije nekoliko godina započeo sam s idejom da prikažem multimedijalni pristup svojega rada. U svojim radovima odlučio sam prikazati multimediju i glazbeni dio. Ono što posjetitelji mogu vidjeti na mojoj izložbi je prikaz serijala koje sam stvarao proteklih tri godine. Mogu vidjeti serija radova koja je nastajala za vrijeme korona života. Odlučio sam se koristit materijale od doma i ta se serija naziva instalacija Okovani Prometej koja je i predstavnik izložbe u Gradskom muzeju Vukovar. To je rad koji se sastoji od nekoliko različitih materijala koje sam pronašao doma, a potom su i proširivani. To je simfonija betona i željeza - pojasnio je autor izložbe Vedran Ružić.

Ružić iza sebe ima tridesetak samostalnih te petnaestak zajedničkih izložbi u galerijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Posljednjih nekoliko godina fokusirao se na izvedbu serijala slika i skulptura s ciljem povezivanja umjetnosti.

Izložbu Vedrana Ružića moguće je pogledati do 5. srpnja 2022. godine u Gradskom muzeju Vukovar.

Pročitano 583 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI