NAJNOVIJE
Ukrajinskim filmom Vizija leptira svečano otvoren 16.VFF

Projekcijom mađarskog kratkog igranog filma Eger, 1552 i ukrajinskog dugometražnog Vizija leptira u našem je gradu večeras svečano otvoren 16.Vukovar film festival – festival podunavskih zemalja.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 22:45)
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)

Radoš: Ovo je eminentan festival gdje glumac bira predstave i dodjeljuje nagrade

Glumci kod župana Glumci kod župana Foto: novosti.hr

Sudionike ovogodišnjeg Festivala glumca ugostio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. Sastavni je to dio ovog jedinstvenog festivala, jedinog u svijetu posvećen glumcu, a koji u svom 29. izdanju donosi 19 predstava u Vukovaru, Županji, Iloku, Otoku i gradu domaćinu Vinkovcima.

Glumac Filip Radoš, koji je ovogodišnji domaćin, istaknuo je kako je atmosfera zadivljujuća.

- Jedan je ovo od eminentnih festivala gdje glumac bira predstave i dodjeljuje nagrade. Glumci su u fokusu, njih se sve pita, njih se sluša, a posjetitelji dolaze čuti riječ glumca i uživati u glumačkom izričaju. Odlikuje ga neformalno i lagano druženje, bez nekakve taštine. To nisam osjetio ni 1994. godine kad sam prvi put sudjelovao, a tako se nastavilo sve do danas - rekao je Radoš.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić naglasio je kako kvaliteta festivala i broj predstava koje donosi raste iz godine u godinu, a to kako navodi, dovoljno govori o tome što glumci misle o našoj županiji kao domaćinu, ali i samom festivalu.

- Entuzijazam krasi ovaj festival, već se sad razmišlja o sljedećem, zna se tema i gdje će biti. Prelijepo je biti s glumcima i biti dio ove priče. Uvijek ih rado dočekamo i trudimo se biti pravi domaćini – pojasnio je Dekanić. Istaknuo je kako se organizatori Festivala glumca trude ući u kategoriju nacionalnih festivala, a to podrazumijeva njegovu lakšu organizaciju.

Pročitano 113 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija