NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Izložba: Najduže putovanje – Prva plovidba oko svijeta

Izložba: Najduže putovanje – Prva plovidba oko svijeta Foto: J. Vrdoljak

Najduže putovanje – Prva plovidba oko svijeta, naziv je izložbe koja je povodom obilježavanja 500. obljetnice dovršetka prvog putovanja oko svijeta, otvorena u čitaonici Državnog arhiva u Vukovaru.

Izložbu su organizirali Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj, Španjolska kulturna akcija, Ministarstvo kulture i sporta Kraljevine Španjolske u suradnji s Državnim arhivom u Vukovaru i Ogrankom Matice Hrvatske Vukovar. Otvorenju je nazočio i novi veleposlanik Španjolske u Republici Hrvatskoj Juan Gonzalez-Barba kojemu je ovo prvi posjet izvan Zagreba.

- Osobito mi je važno i značajno da kultura, umjetnost i znanost povezuju ljude, a to očekujem i kao poveznicu između Hrvatske i Španjolske – rekao je španjolski veleposlanik. Izložba kroz 15 plakata i jednim dokumentom iz dubrovačkog arhiva, dokumentira put preko Atlantika koji je 1519. započeo Ferdinand Magellan, a 1522. završio Juan Sebastián Elcano.

Izložbi koja će biti otvorena do kraja svibnja, nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara, Filip Sušac.

Pročitano 92 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija