NAJNOVIJE
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)

Po prvi puta Festival znanosti u Vukovaru

Ilustracija Ilustracija Foto: Veleučilište "Lavoslav Ružička"

U Vukovaru se ovoga tjedna, po prvi puta, održava Festival Znanosti, manifestacija čiji je cilj približiti znanost javnosti. 

Festival znanosti manifestacija je koja se u Hrvatskoj održava od 2003. godine s ciljem približavanja znanost javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja, o čemu je više rekao Željko Sudarić, dekan vukovarskog Veleučilišta.

- Ovu manifestaciju doveli smo u Vukovar upravo zbog toga da bi potakli naše mlade Vukovarce, prije svega one koji idu u vrtić i osnovnu školu da se bave znanošću i predstavili im ideju kako je znanost jako bitna. Svjedoci smo kako je za vrijeme pandemije znanstvenici bili ključni, oni su bili ti koji su morali pronaći rješenje za okončanje iste – rekao je Sudarić.

Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže, a koji u Vukovaru traje 6. i 7. svibnja. U sklopu ove manifestacije bit će provedeno više od 40 aktivnosti na četiri različite lokacije od kojih su pojedine otvorene za opću populaciju.

- Festival će se održati na četiri lokacije, Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar i Veleučilište „Lavoslav Ružička” u Vukovaru gdje će svi zaljubljenici i oni koji se bave znanošću, ovisno o uzrastu moći proširiti svoje znanje o životu jer je upravo to središnja tema ovogodišnjega Festivala znanosti. Imamo jako puno aktivnosti ove, prve godine festivala u Vukovaru, moram priznati kako smo, kada smo pokretali manifestaciju, mislili da će biti tri-četiri prijavljene aktivnosti – rekao je dekan Sudarić.

Održavanje Festivala u Vukovaru rezultat je suradnje Gimnazije Vukovar, Muzeja Vučedolske kulture, Gradskoga muzeja u Vukovaru i Veleučilišta „Lavoslav Ružička” u želji da i Vukovar dobije svoje mjesto na karti Festivala i postane dio ove znanstvene manifestacije rekao je Sudarić.

Pročitano 238 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija