NAJNOVIJE
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Zapalio se kombi hitne medicinske pomoći kod Pačetina, ravnatelj smiruje javnost, sindikat ukazuje na loše stanje voznog parka

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić potvrdio je za HRV da se u subotu navečer tijekom povratka s intervencije na izlazu iz sela Pačetin zapalio kombi hitne medicinske pomoći. Riječ je o vozilu iz 2014. godine koje u zavodu koriste kao zamjensko.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:19)

Počelo snimanje filma o Križu slobode

Admiral Ante Budimir na ušću Vuke Admiral Ante Budimir na ušću Vuke Foto: Milan Paun

U Vukovaru je počelo snimanje dokumentarnoga filma Križ slobode – od Kanfanara do Vukovara.

Radi se o Križu slobode na ušću Vuke koji je isklesan u kamenolomu Kanfanar u Istri i postavljen u Vukovaru 1998. godine, a sada je jedan od prepoznatljivih simbola grada.

Redatelj filma Milan Paun kaže da žele za buduće generacije zabilježiti svjedočenja aktera klesanja i postavljanja križa jer se o tome malo pisalo i govorilo.

Kipar Šime Vidulin kaže da je križ težak oko 40 tona i ima četiri dijela, a komadi istoga kamena ugrađeni su u još neke križeve diljem Hrvatske.

Jedan od donatora postavljanja križa admiral Ante Budimir zadovoljan je odabranom lokacijom križa, no kaže da bi i postolje ispod križa trebalo biti bijele boje, a plato bi trebao biti popločan kamenom.

Film bi trebao biti završen do kraja ove godine u produkciji Braniteljskoga humanitarno-kulturnoga centra Vukovar.

Pročitano 301 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija