Ispiši ovu stranicu

Radovi na zgradi vinkovačke knjižnice odvijaju se prema planu

Radovi na zgradi vinkovačke knjižnice odvijaju se prema planu Foto: Arhiv HRV-a

Prije dvije godine započela je dugo iščekivana izgradnja nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima, do temelja uništene u Domovinskome ratu. Radovi se odvijaju prema planu, a kada bude gotova bit će to najmodernija i najveća narodna knjižnica i čitaonica u Hrvatskoj.

- Nakon 30 godina od rata, nova zgrada knjižnice čija je izgradnja započela u veljači 2020.godine, sada je dobila svoj završni izgled na površini od oko 4500 četvornih metara. Vanjski izgled triju nepravilnih portala predstavlja oštećenja od granata i simboliku Domovinskoga rata koja će naše sugrađane podsjećati na noć u kojoj je knjižnica nakon što je pogođena granatama do temelja izgorila. Unatoč pandemiji u Vinkovcima ćemo uskoro otvoriti vrata suvremene nove zgrade knjižnice izgrađene u skladu sa svim standardima za narodne knjižnice i koja zadovoljava sve potrebe budućih, kako ih zovemo, korisnika 21.stoljeća - istaknula je Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

S obzirom da su se dosadašnji radovi odvijali prema planu i bez većih problema, Lugić se nada da će biti i završeni u roku nakon čega kreće opremanje prostora i preseljenje koje je najavljeno iduće godine.

Pročitano 574 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar