NAJNOVIJE
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)

Radovi na zgradi vinkovačke knjižnice odvijaju se prema planu

Radovi na zgradi vinkovačke knjižnice odvijaju se prema planu Foto: Arhiv HRV-a

Prije dvije godine započela je dugo iščekivana izgradnja nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima, do temelja uništene u Domovinskome ratu. Radovi se odvijaju prema planu, a kada bude gotova bit će to najmodernija i najveća narodna knjižnica i čitaonica u Hrvatskoj.

- Nakon 30 godina od rata, nova zgrada knjižnice čija je izgradnja započela u veljači 2020.godine, sada je dobila svoj završni izgled na površini od oko 4500 četvornih metara. Vanjski izgled triju nepravilnih portala predstavlja oštećenja od granata i simboliku Domovinskoga rata koja će naše sugrađane podsjećati na noć u kojoj je knjižnica nakon što je pogođena granatama do temelja izgorila. Unatoč pandemiji u Vinkovcima ćemo uskoro otvoriti vrata suvremene nove zgrade knjižnice izgrađene u skladu sa svim standardima za narodne knjižnice i koja zadovoljava sve potrebe budućih, kako ih zovemo, korisnika 21.stoljeća - istaknula je Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

S obzirom da su se dosadašnji radovi odvijali prema planu i bez većih problema, Lugić se nada da će biti i završeni u roku nakon čega kreće opremanje prostora i preseljenje koje je najavljeno iduće godine.

Pročitano 248 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija