Ispiši ovu stranicu

Drugo lice Aleksandra Stankovića

Knjiga Aleksandra Stankovića Knjiga Aleksandra Stankovića Foto: VBZ knjižara

U organizaciji Gradske knjižnice Vukovar i uz pomoć spisateljice Mani Gotovac u vukovarskoj su knjižnici organizirani Vukovarski jesenji susreti s piscima i glumcima.

Prvi gost bio je novinar i pjesnik Aleksandar Stanković o čijim su knjigama „Igor Mandić na mjesecu“ i „Uglavnom su me voljele starije gospođe“ govorili hrvatski književni kritičar Velimir Visković i Mani Gotovac. Visković je rekao kako je ovo neočekivana, ali vrlo zanimljiva Stankovićeva uloga.

– On na duhovit, ironičan, ali i autoironičan način komentira aktualnu situaciju, u njegovoj se poeziji često pojavljuju vrlo konkretni likovi poput Ive Sanadera ili Jadranke Kosor. Posebno mi se sviđa kako vrlo vješto kombinira elemente grubosti i muževnosti s lirskim momentima nježnog srca i čini mi se da će Stanković  ostati zabilježen kao jedna vrlo specifična i zanimljiva pojava u tzv. žanru stvarnosne poezije u hrvatskoj suvremenoj književnosti, rekao je Visković.

Vukovarskim jesenjim susretima, uz mnogobrojne posjetitelje, nazočio je i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sa suradnicima.

Pročitano 2805 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić