Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Održan 15. festival slovačkih narodnih pjesama

Održan 15. festival slovačkih narodnih pjesama Foto: Radio Ilok

U organizaciji Matice slovačke Ilok i Slovačko kulturno - prosvjetnog društva „Ljudevit Štur“ održan je 15. po redu festival slovačkih narodnih pjesama „Na brehu pri Dunaji“ (Na obali kod Dunava).

Zbog epidemiološke situacije Festival je održan u online formi putem facebook stranice Matica Slovenská Ilok. Sudjelovalo je 14 pjevača od kojih 12 natjecatelja, a gledatelji su snimku iz Slovačkog doma mogli pogledati 14. studenoga i glasovati za pjevača po svom izboru. Nagrada publike pripala je Sari Katičić.

Osim gledatelja kroz tjedan dana, odnosno do 20. studenog tročlano stručno povjerenstvo koje su činili iskusni glazbenici Vladimir Kolarik, mag. Ana Bučko i ing. Svetlana Kolláriková Zaujcová ocjenjivalo je intonaciju, izvedbu i umjetnički dojam.

Nagradu publike je osvojila Sara Katičić. Prema ocjeni stučnog povjerenstva prvo mjesto je osvojio Ivan Činčurak, drugo je osvojila Antonija Lamoš, a treće Emilija Čapelja. Povjerenstvo je za izvedbu pjesme posebnim priznanjem nagradilo Vladimiru Matuš.

Festival „Na brehu pri Dunaji“ pripremali su i realizirali članovi Matice slovačke Ilok. Pjevače su pripremali i uvježbavali Ana Šandor Miksad i Ivan Šandor.

Pokrovitelji festivala su bili Savjet za nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i Grad Ilok, a festival se može pogledati na facebook stranici Matice slovačke Ilok.

 

Pročitano 617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI