Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena knjiga Mare Čović "Pobijedimo strah zajedno"

Predstavljena knjiga Mare Čović "Pobijedimo strah zajedno" Foto: Novosti.hr

U okviru 17. Dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji u dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljena je knjiga Mare Čović „Pobijedimo strah zajedno“.

Riječ je o zbirci kratkih zapisa koja objedinjuje zapise i promišljanja o pojavnostima iz svakodnevnoga života uglavnom viđenim dječjim očima.

- Većina je zapisa nastala iz dječje perspektive, odnosno pripovjedači su djeca - autoričini unuci. Sve ispričane priče, svi iskazani dječji „problemi“ i njihova odanost voljenim osobama ispričani su tako da pobude zanimanje, ali i da budući mali i veliki čitatelji imaju određenu korist, odnosno, da ono što su pročitali utječe na njihove stavove, sposobnost kritičkog razmišljanja, boljeg razumijevanja odnosa među ljudima s posebnim naglaskom na pokazivanje empatije prema bližnjima i ne samo prema njima – naglasila je urednica knjige Višnja Sorčik.

U ime domaćina nazočne je pozdravio doc.dr.sc. Dražen Švagelj, a o knjizi su osim urednice Višnje Sorčik govorili specijalistica kliničke psihologije prof.Ana Majdančić i autorica Mara Čović. Ulomke iz knjige čitao je Josip Jurković, učenik Srednje strukovne škole Vinkovci.

 

Pročitano 434 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI