Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba „U dva svijeta - 25 njemačkih priča”

Otvorena izložba „U dva svijeta - 25 njemačkih priča” Foto: HRT Osijek

U osječkom Kulturnom centru sinoć je otvorena izložba „U dva svijeta - 25 njemačkih priča” Riječ je o putujućoj izložbi koju postavlja Radna zajednica njemačkih manjina (AGDM), čiji je cilj pokazati da Nijemci stoljećima žive kao manjina u 25 država.

- Iznimno mi je drago da je nakon gotovo 4 godine putovanja po Euroaziji ova izložba došla u Osijek, no na žalost ovo joj je jedna od zadnjih postaja. Nakon Hrvatske ide u Sloveniju, a zatim najvjerojatnije kući u Njemačku. Drago mi je što će osječka publika moći vidjeti koliko je njemačka manjina u svim svojim sličnostima ustvari različita jer ona ne živi jednako u npr. Danskoj i Kirgistanu. Naša koordinacija u Berlinu brine o svima nama, povezuje nas kako bismo razmjenom ideja i projekata bili jači. Tako je i ova izložba jedna od stvari koje nas povezuju - rekao je Vladimir Ham, predsjednik Njemačke zajednice zemaljske udruge Podunavskih Švaba.

Postavljenje izložbe financirao je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, a u osječkom Kulturnom centru može se pogledati do kraja listopada.

Pročitano 489 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI